Pentru că statul nu mai investeşte aproape deloc în cercetare, zeci de profesori universitari cu doctorate şi înalte calificări, renunţă la învăţământ. Universităţile investesc ani de zile în formarea profesorilor, iar statul plăteşte zeci de mii de lei, taxe de şcolarizare şi proiecte de cercetare.

„Daca se va continua in acest mod, peste ani de zile s-ar putea sa ramanem fara profesori bine pregatiti”, a spus preşedintele Alma Mater, Anton Hadăr.

Pe lângă profesori, universităţile rămân şi fără studenţi. Anual jumătate dintre absolvenţii de liceu pică examenul de Bacalaureat. Din cei care promovează, majoritatea se orientează spre facultăţile de stat sau din străinătate.

Lipsa studentilor se cunoaste si la universitatile de top din romania. La Academia de Studii Economice, de exemplu, chiar si dupa cea de-a doua sesiune de admitere, mai bine de 1000 de locuri au ramas neocupate.

„Populatia scolara, care este tot mai putina la nivelul absolventilor de bacalaureat, se documenteaza foarte bine atunci cand isi foreamza niste optiuni”, a spus Florina Mohanu, director comunicare ASE Bucureşti

Atât ASE, cât şi alte facultăţi de stat sau private vor organiza în această toamnă noi sesiuni de admitere. Speră să fie ocupate de elevii care vor promova Bacalaureatul în cea de-a doua sesiune. Însă majoritatea locurilor disponibile vor fi la taxă.

Universitati fara studenti

Atât la universităţile private, cât şi la cele de stat zeci de mii de locuri au rămas neocupate după prima sesiune de admitere.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont