Studenţii din Timişoara sunt nemulţumiţi de finanţarea educaţiei şi de taxele tot mai mari.

Studenţii cer 6% din PIB pentru educaţie. Sunt nemulţumiţi că au taxe mari la şcoală şi la cămin, iar bursele sociale sunt de 2 – 3 ori mai mici decât prevede legea. Spun că jumătate din studenţii români abadonează facultatea.

Studenţii ameninţă că vor declanşa proteste în toată ţara, dacă problemele lor nu vor fi rezolvate. Miercuri seară, au protestat peste 200 de studenţi pe străzile Timişoarei.

Tinerii au strigat lozinci precum „Educatia salveaza natia”, „Ne-au mintit toti guvernantii, am ajuns la coada vacii”, „Minciunile se platesc, studentii fac iar protest”, „Noi de-aicea nu plecam, nu plecam acasa, pana nu ne finantati educatia noastra” sau „Finantarea e saraca, educatia e-n galeata”.

Unii dintre ei au purtat pancarte cu mesaje precum: „Si vacile ne vor la scoala”, „Fii student, adopta o vaca”, „Studentul de azi, vacarul de maine”, „Vaca n-are nicio vina”, „Generatia happy meal”, „Asta-i doar inceputul”, „Doi km de autostrada = un camin de 700 locuri”, „Ai 6%, ai sanse!” sau „Vrem 6% din PIB pentru educatie”.

Cativa tineri care au venit protest la bustul gol si-au scris pe trupuri „6%”. Studenţii au adus cu ei şi o vacă. Au plimbat-o pe străzi, într-o remorcă specială, in Piata Unirii din Timisoara, unde a avut loc protestul.
„Vacuta de la protest este una adevarata. Am adus-o de la o ferma de langa Timisoara si am inchiriat-o. Am platit cam 200 de lei”, a declarat pentru Mediafax Brandusa Lungu, vicepresedinte ANOSR, unul dintre organizatorii protestului.Protestatarii au purtat pe umeri si un mulaj din gips al unei vaci.

Studentii spun ca sunt nemultumiti de finantarea educatiei si de cresterea taxelor si ca prin acest protest vor sa traga un semnal de alarma. Mai mult, protestatarii au anuntat ca, daca problemele lor nu se rezolva, vor declansa proteste in toata tara.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont