Senzatia de maini si picioare reci ar putea arata ca sangele circula la extremitati cu o viteza mai redusa decat cea normala. La temperaturi scazute, fenomenul apare instantaneu la oricine. Insa daca se intampla tot timpul, cauza trebuie investigata.

Sfaturi sanatate - cum tratam circulatia periferica deficitara?

Studii au aratat ca, la temperaturi scazute, organele vitale se ali­men­­teaza normal cu san­ge, in detrimentul extremitatilor. Dar daca mainile si picioarele reci sunt semne care deran­jeaza inclusiv in anotim­purile calde, medicii spe­cialisti spun ca ar putea fi vorba de artero­scle­ro­za sau de boli inflama­to­rii ale vaselor.

E neplăcut să ai mereu mâinile şi picioarele reci. Ca să nu mai vorbim de disconfortul creat de amorţelile ce apar mai ales în sezonul rece. Există câteva remedii care îţi pot fi de folos.

– Plimbarile scurte sunt ideale pentru imbunatatirea circulatiei sanguine. O mica plimbare de zece minute la pranz poate face minuni pentru sistemul tau circulator si chiar pentru tonus.

– O alta metoda pentru revigorarea circulatiei este masajul. Se recomanda consultarea unui specialist pentru aceste proceduri, pentru ca masajul poate fi si o buna metoda de detoxifiere si detensionare musculara.

– Daca nu ai timp nici de o plimbare si nici de o sedinta saptamanala de masaj, incearca un exercitiu la birou, pentru imbunatatirea circulatiei sangelui. Asezat pe scaun, intinde picioarele si roteste-le pe rand in sensul acelor de ceasornic, de zece ori pe fiecare.

– Te ridici in picioare si cu talpa atinge sezutul. Mentine aceasta pozitie cu mana cateva secunde, dupa care poti ridica genunchiul la piept, acolo unde din nou mentii pozitia cateva secunde.

– Dupa doar cinci minute esti gata pentru o alta ora in fata biroului, dar nu uita de pauza urmatoare, absolut esentiala pentru a-ti revigora circulatia la nivelul picioarelor.

– Daca ai probleme cu mainile, fiind amortite pentru ca intreaga zi stau intr-o singura pozitie, iata cateva ponturi utile care iti pot fi de folos pentru imbunatatirea circulatiei si evitarea amortelilor si mancarimilor de palme. Incepe mai intai cu degetul mare, pe care ti-l rotesti in sensul acelor de ceasornic, cu miscari lente, care sa nu forteze in nici un fel structura osoasa. Intinde pe rand fiecare deget cat poti de mult si mentine aceasta pozitie cateva secunde. La fel si mainile, pe care le intizi atat in fata cat si in lateral cat poti de mult.

– Poti face cateva rotiri ale bratelor, incepand de la un ritm scazut pana la unul sustinut, dar sa controlezi articulatiile continuu, pentru a evita accidentarile. Dupa aceasta mini-sedinta de miscare, poti aplica o lotiune pe maini, intr-o cantitate potrivita care sa iti permita un masaj al mainilor de cateva minute.

– Nu uita ca hidratarea este esentiala pentru circulatia sangelui, deci nu te opri la un litru de apa pe zi, pentru ca nu este suficient. Mai mult, consumul de apa face minuni pentru sistemul imunitar, regleaza digestia si alunga oboseala de peste zi, dar te fereste si de bacterii sau virusi.

– O alta metoda de imbunatatire a circulatiei periferice este alternarea bailor fierbinti cu cele reci in fiecare seara. Incearca sa reduci consumul de cafea si alcool daca nu vrei sa ai probleme circulatorii si sa mananci alimente cu un continut bogat de vitamina C si E. Usturoiul este ideal pentru imbunatatirea circulatiei, daca se consuma proaspat si zilnic.

 


 
Da ne like pe Facebook




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont