Suntem in plina sesiune si nu ne mai vedem capul de cursuri, notite si stres. Visul fiecarui student este sa treaca peste aceasta perioada cu cat mai putine restante (daca se poate chiar deloc). Nu este usor mai ales daca abia acum „faci cunostinta” cu materia.

Sfaturi studenti pentru o sesiune de nota 10!

Ideal ar fi sa inveti tot semestrul, dupa fiecare curs predat. E aproape imposibil insa, dat fiind faptul ca viata de student implica multe activitati zilnice care ocupa tot timpul. Ce trebuie sa facem ca sa luam toate examenele? Cum sa ne organizam timpul? Fiecare persoana are un mod aparte de a retine informatii : unii au memorie vizuala buna, altii auditiva.

Noi va oferim cateva sfaturi in speranta ca va vor fi de ajutor:

1. Pe o foaie de hartie sau un fisier special de pe calculatorul personal pot fi listate toate subiectele date catre aprofundare de catre examinatori. Odata realizata aceasta perspectiva de ansamblu se poate detalia fiecare capitol pe subcapitole, fiecare sintetizat atat de bine pe cat este posibil. Acest prim pas va ajuta la o mai buna repartizare a timpului de studiu pentru fiecare subiect in parte.

2. In liniste si daca se poate dupa un program strict se trece apoi la studiul propriu-zis al fiecarui capitol. In cazul in care apar neclaritati sau lipseste informatie utila se noteaza totul separat urmand a fi apoi procurata informatia lipsa sau lamurite eventualele confuzii.

3. Odata ce exista siguranta ca au fost bine aprofundate toate subiectele de studiu se trece la pasul urmator, respectiv clarificarea punctelor mai putin intelese si consultarea cu alti colegi sau cu un profesor de specialitate.

4. Dupa ce sunt lamurite si aspectele mai putin clare se reia studiul pe capitole, de data aceasta insistandu-se pe portiunile care necesita acumularea si stocarea de informatie utila sau materiale suplimentare care pot imbogati cunostintele.

5. Pentru a verifica daca lucrurile vor decurge multumitor la examenul propriu-zis se poate apela la un coleg impreuna cu care, alternativ, se verifica gradul de aprofundare a cunostintelor prin intrebari diverse si cat mai variate. Aici pot fi evidentiate astfel segmentele care nu au fost suficient de bine studiate si se poate ulterior insista si asupra acestora.

6. Se poate face o recapitulare generala a tuturor subiectelor cu o atentie sporita la partile mai putin intelese sau care necesita un grad de concentrare sporit. Este bine sa te informezi acum si asupra principiilor de examinare dupa care se conduce profesorul de specialitate si asupra stilului sau specific de examinare pentru a putea astfel preintampina orice surpriza neplacuta care poate veni din partea acestuia.

Va dorim succes si va asteptam cu alte sfaturi pentru o sesiune reusita!!!

Tags:
1 Comentariu
  1. Ruffty 12 ani în urmă

    In loc sa fi pierdut timpul sa citesc asta as fi putut citi un curs. Asa se economiseste timp in sesiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont