Cea mai mare reducere din ultima lună, dar şi din ultimul an, a fost aplicată de proprietarii apartamentelor cu 2 camere, care au cerut în luna august 2013 o chirie de 308 euro

Proprietarii au redus chiriile la apartamentele din Bucureşti cu până la 4% în luna august, în condiţiile în care în acest interval pe piaţă au fost scoase la închiriere cu 10% mai multe locuinţe, potrivit raportul lunar de monitorizare realizat de AnunţuriParticulari.ro. Aceasta este o veste bună pentru studenţii care se află în căutarea unei chirii în prag de nou an universitar.

În luna august, pe piaţa închirierilor s-au înregistrat 2.889 de oferte noi, ceea ce reprezintă o creştere de 10,6% faţă de aceeaşi perioadă din 2012. Aşadar, luna trecută cele mai multe oferte noi au venit din partea proprietarilor de apartamente cu 2 camere – 1.219 oferte. Tot în luna august circa 1.043 de bucureşteni au scos la închiriere garsonierele. În cazul locuinţelor cu 3 camere, numărul ofertelor noi a fost de 513, în timp ce pe segmentul apartamentelor cu 4 camere numărul ofertelor a fost de 114 unităţi.

In august 2013 chiriaşii puteau plăti 222 de euro pentru o garsonieră, ceea ce însemna o ajustare de 1% faţă de luna precedentă, şi o reducere de 2% faţă de aceeaşi perioadă din 2012. În ceea ce priveşte chiria medie pentru un apartament cu 3 camere, în august 2013 aceasta a scăzut cu 1% faţă de luna precedentă, şi a crescut cu 1% faţă de aceeaşi perioadă din 2012. În ultima lună, proprietarii au solicitat chirii pentru apartamentele cu 4 camere cu 0,15% mai mici decât în iulie 2013, şi mai mari cu 12% faţă de luna august 2012.

1 Comentariu
  1. Casa Nobel 11 ani în urmă

    Inca mai e loc de scazut, cuantumul chiriei este unul foarte mare pentru un student. Un asemenea pret depaseste chiar rata unui apartament cumparat prin programul Prima Casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont