Tinerii din Romania isi gasesc un loc de munca foarte greu, aproape cel mai greu din Europa.

Tinerii romani isi gasesc tot mai greu un loc de munca

Mai puţin de 40% dintre tineri au reuşit să-şi găsească un job în 2010. Rata de ocupare în rândul tinerilor români cu vârsta de 15-24 de ani a scăzut cu peste 15 procente, comparativ cu anul 2007.

Dificultăţi la angajare întâmpină şi tinerii din Spania, Grecia, Estonia, Portugalia şi Cehia, rata de ocupare pentru persoanele cu vârsta menţionată este dub 50%.

Cele mai mici dificultăţi la angajare le au tinerii din Finlanda, Germania şi Olanda, rata de ocupare în rândul tinerilor din aceste ţări depăşeşte 75%.

Raportul mai arată că rata şomajului în 2011 în rândul tinerilor (cu vârsta 15-24 de ani) a fost 19,9% în zona euro şi 20,6% în UE 27.

Cele mai mari rate ale şomajului în rândul tinerilor s-au înregistrat în Spania (43,1%), Slovacia (37,7%) şi Lituania (34,4%).

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont