Ministerul Educaţiei are în proiect o platformă în care să fie introduse toate lucrările de licenţă şi de doctorat. Programul va depista automat dacă autorii au plagiat lucrările.

Platforma va servi şi ca o bibliotecă virtuală pentru comunităţile academice, astfel încât profesorii, dar şi studenţii să poată avea acces la aceste lucrări. Întregul proiect costă peste 20 de milioane de lei.

Un studiu recent al SNSPA arată că aproape 70% dintre profesorii universitari spun că plagiatul este foarte răspândit în rândul studenţilor, iar aproape 40% spun că s-au confruntat cu astfel de cazuri şi în rândul colegilor de catedră.

Un altfel de soft disponibil pentru verificarea textelor online e: strike plagiarism si are urmatoarele avantaje:

Posibilitatea de a supune mai multe texte spre analiză;
Protejarea originalităţii a textului deja verificat;
Fiecare lucrare verificată va fi stocată în sistem şi ulterior comparată cu noile texte date spre analiză;
Conditii flexibile privind cantitatea documentelor solicitate a fi verificate;
Conditii flexibile privind timpul scurs in verificarea documentelor;
Proceduri acurate de verificare a textelor;

Alte softuri renumite: The Turnitin WriteCycle (cu peste 10 milioane de pagini adunate şi arhivate) şi iThenticate Content Protection (utilizat in peste 9500 de instituţii academice) se utilizează cu succes în alte universităţi prestigioase.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont