Care sunt insectele si animalele cele mai periculoase? Ce animale au provocat de-a lungul istoriei epidemii ingrozitoare? Noi va oferim un top al celor mai periculoase animale:

Plosniţele de pat

Această specie de gândaci nu provoacă moartea, dar sunt foarte periculoşi. Anul trecut, mii de americani din oraşe mari precum New York au făcut alergii şi infecţii. Plosniţele de pat pot produce 10.000 de ouă în trei luni, de aceea costurile de dezinfectare sunt mari. În ciuda dimensiunilor lor mici, aceşti gândaci sug foarte mult sânge. Un gândac poate bea de trei ori mai mult sânge decât greutatea corpului său o singură dată.

Oamenii

Lagărele de concentrare. Crimele de război. Genocidul. Cruciadele. Al-Qaeda. Armaghedonul nuclear. Tortura. Violul. Zgârcenia. Gelozia. Toate sunt dovezi ale înclinaţiei umane de a distruge lumea şi de a provoca rău.

Care sunt cele mai periculoase animale?

Şobolanii

Moartea Neagră„, una din cele mai violente pandemii din istoria lumii, s-a răspândit în cea mai mare parte din Europa şi în unele părţi ale Asiei din cauza şobolanilor. Între anii 1347 şi 1351 două treimi din populaţia Europei a murit din cauza acestei pandemii. În deceniile următoare ciuma a revenit de câteva ori şi se crede că a ucis aproximativ 100 de milioane de oameni din întreaga lume în 200 de ani.

Care sunt cele mai periculoase animale?

Musca Ţeţe

Originară din Africa, această specie de muşte se găseşte aproape exclusiv în zonele împădurite şi transmite boala cunoscută sub numele „boala somnului uman”. Deşi muştele se găsesc pe tot continentul, boala somnului uman apare aproape întotdeauna în Africa sub-sahariană. Boala începe mai întâi cu febră, dureri de cap, dureri articulare şi senzaţie de mâncărime, simptome care se transformă în confuzie, tulburări senzoriale, slabă coordonare şi perturbare a ciclului de somn. Netratată, această boală poate fi fatală. Deşi de la începutul secolului 20 au fost mai multe epidemii de boala somnului în Africa, pentru prima dată în 50 de ani numărul de cazuri raportate în 2009 a fost sub 10.000.

Lăcustele

Lăcuste se reproduc rapid şi formează roiuri gigantice care adesea devin agresive. Ele pot călători sute de kilometri pe terenurile cultivate, provocând distrugerea vegetaţiei. Cea mai faimoasă poveste legată de lăcuste se găseşte în Biblie: ele sunt una dintre cele zece „plăgi” trimise de Dumnezeu, atunci când faraonul Egiptului a refuzat să-i elibereze pe israeliţii lui Moise din sclavie. Din păcate, lăcustele sunt încă o problemă în Egipt şi în multe alte locuri. Există însă o modalitate de a combate lăcuste: acestea sunt comestibile.

Câinele Dingo

Câinele Dingo este un patruped sălbatic despre care se crede că este originar din Australia. Aceşti patrupezi au avut un impact ecologic important, cauzând dispariţia mai multor specii de animale, printre care lupul marsupial şi diavolul tasmanian.
Câinele Dingo a devenit faimos în urma unui proces din anii 1980. O mamă acuzată că şi-a ucis bebeluşul a susţinut în apărarea ei că el a fost mâncat de un câine dingo. De la acest proces, au fost raportate şi alte atacuri ale câinilo dingo asupra oamenilor, inclusiv în anul 2001 când un băiat de 9 ani a fost ucis.

Viermii Tenia

Genul Tenia cuprinde mai multe specii de viermi laţi paraziţi foarte periculoase. Aceşti viermi paraziţi cu lungimi între 1 mm şi 15 metri pot trăi în interiorul ficatului şi a tractului digestiv la toate tipurile de vertebrate, inclusiv oameni, animale domestice şi peşte. Infecţiile cu tenia sunt cauzate de consumul de carne crudă sau insuficient pregătită de la animalele infectate. Majoritatea oamenilor nu observă că sunt bolnavi până când viermii încep să se mişte prin intestine. Infecţii teniei pot fi tratate cu medicamente şi sunt deseori curabile.

Cantarida sau gândacul frasinului

Această specie de cărăbuş a apărut pentru prima oară în SUA în 2002. Originar din China, acest gândac a distrus zeci de milioane de frasini din America şi s-a transformat într-o invazie distrugătoare. În această vară, autorităţile americane au eliberat 150.000 de viespi care să se hrănesc cu ouăle acestui gândac dăunător pentru a combate această ameninţare.

Crapul asiatic

Această specie de crap, originară din China, este considerată un real pericol ecologic deoarece distruge ecosistemele acvatice. Crapii asiatici invadează ecosistemele şi devorează totalitatea organismelor acvatice. Aceşti peşti sunt lacomi (de multe ori mănâncă jumătate din greutatea corpului lor într-o singură zi), prolifici şi adesea dificil de capturat. Ei pot sări în aer şi îi pot lovi pe pescari, provocându-le leziuni severe, oase rupte şi contuzii. În februarie 2010, Casa Albă a convocat un summit pe această temă, după ce aceşti peşti periculoşi au fost găsiţi în apropiere de Marile Lacuri.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont