Care este imaginea unei femei perfecte?  O femeie perfecta trebuie sa aiba : abdomen plat, picioare lungi, solduri perfecte.

Femeia moderna - frumoasa sau nu?

Se pare ca femeile au  o imagine distorsionata legata de propriul lor corp. Studii recente demonstreza ca femeia moderna nu e in cea mai buna forma, asa cum ii place sa creada.The Telegraph a publicat rezultatele unui sondaj care indica faptul ca multe dintre femeile chestionate cred, in mod gresit, ca dimensiunile lor corespund masurilor ideale.

Cele 3000 de participante la sondaj au fost intrebate cu ce isi aseamana silueta.

27% dintre participante au considerat ca silueta lor e asemenea unei amfore , 21% cred ca seamana cu o para. Numai 21% dintre ele considera ca trupul lor rotujit la mijloc seamana cu un mar, 16% se aseamana cu o vanata, iar restul de 15% cred ca arata ca niste morcovi.

Masuratorile au indicat ca cele mai multe dintre ele aveau o perceptie eronata legata de silueta lor. In realitate, cele mai multe dintre participante aveau o silueta tip mar, cu un mijloc deloc aproape de dimensiunea ideala.Specialistii considera ca acest studiu nu face decat sa confime observatiile anterioare conform carora femeia moderna se indeparteaza din ce in ce mai mult de modelul anilor 50.

Responsabil pentru silueta femeii moderne pare a fi stilul de viata al acesteia, cariera fiind cea care determina un nivel de stres mult prea ridicat. Expertii au constatat ca femeile de cariera tind sa se rotunjeasca in zona stomacului mai degraba decat in zona soldurilor.

Specialisti in nutritie considera ca femeile trebuie sa devina mult mai realiste si sa-si cunoasca atuurile si punctele slabe ale corpului pentru a putea gestiona mai usor problemele de greutate.

 

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont