În funcţie de rolul pe care şi-l vor asuma, instituţiile de învăţământ superior din România  vor fi clasificate in: universităţi de educaţie, de educaţie şi cercetare ştiinţifică sau de educaţie şi creaţie artistică şi de cercetare avansată şi educaţie.

Ministerul Educaţiei Daniel Funeriu, prezent la lansarea Metodologiei evaluării universităţilor, a explicat de ce nu este nevoie ca toate instituţiile de învăţământ superior din ţară să fie pe aceeaşi linie.

„Nu ne putem plasa într-o logică în care toate universităţile din România fac concurenţă cu o universitate Oxford sau Cambridge. Fiecare universitate trebuie încurajată pe palierul ei de competenţă. Toate universităţile din România sunt importante, ele pot să creeze resurse”

a explicat ministrul. În ceea ce priveşte universităţile foarte mici, Funeriu a atras atenţia că acestea vor supravieţui, atâta vreme cât îşi vor duce la împlinire rolul asumat, acestea având de multe ori meritul de a oferi acces la educaţie în comunităţile mai mici.

Mai exact, universităţile de educaţie vor avea doar studii de licenţă, cele de educaţie şi cercetare ştiinţifică vor avea studii de licenţă şi master, iar cele de cercetare avansată şi educaţie vor organiza şi studii de doctorat, pe lângă masterat şi licenţă.

„Am discutat cu majoritatea rectorilor şi într-un timp foarte scurt vom definitiva metodologia de clasificare a universităţilor şi o vom pune în aplicare”

a mai completat ministrul.  Metodologia de clasificare este realizată în colaborare cu Asociaţia Europeană a Universităţilor.

Universitatile din Romania

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont