A inceput sesiunea si noi venim in ajutor cu cateva sfaturi. Speram sa va fie de folos si sa luati toate examenele cu note mari, sau macar… sa luati toate examenele ­čśë

cum sa iei examenele in sesiune?

Cum ar trebui┬á s─â ├«nve╚Ťe studentii pentru a asimila o cantitate mare de informa╚Ťii ├«ntr-un timp relativ scurt?

– Un ciclu normal de asimilare a informa╚Ťiilor trebuie s─â fie alc─âtuit din opt ore de somn, opt ore loisir – adic─â timp liber, relaxare – ╚Öi opt ore de studiu.

Consumul medicamentelor  pentru a ușura memorarea

– Nu este bine s─â se fac─â abuz de medicamente. Sunt recomandate doar vitaminele, o cantitate mai mare de fructe, principii din plante active care m─âresc rezisten╚Ťa organismului la factorii de stres.

Cum poti scapa de emotii?

– ├Än primul r├ónd este necesar─â cunoa╚Öterea materiei pentru examen fiindc─â acest lucru reduce ├«n mod considerabil cantitatea emo╚Ťiilor. ├Än al doilea r├ónd este necesar─â familiarizarea cu spa╚Ťiul de examen ╚Öi cu profesorii examinatori, iar ├«n al treilea r├ónd este necesar ca studen╚Ťii s─â se odihneasc─â ├«n ziua precedent─â examenului.

Ce faci in cazul in care ai luat o nota proasta sau restanta?

– Studen╚Ťii trebuie s─â priveasc─â un eventual e╚Öec ca pe o experien╚Ť─â constructiv─â, din care s─â ├«nve╚Ťe ╚Öi s─â se automotiveze pentru a nu mai ajunge ├«ntr-o situa╚Ťie asem─ân─âtoare…

Sfaturi pentru studentii din primul an

– „Bobocii” ar trebui s─â privesc─â examenele ca pe ni╚Öte lucr─âri pentru ├«nceput, iar treptat s─â se obi╚Önuiasc─â ╚Öi cu aceast─â metod─â de evaluare.

Teama de examene orale

– Cel mai important lucru este cunoa╚Öterea profesorului examinator ╚Öi a colegilor, ├«n urma frecvent─ârii cursurilor ╚Öi a seminariilor… Iar ca un sfat practic, efectuarea unor lec╚Ťii de dic╚Ťie poate fi benefic─â.
Pierderea in greutate din timpul sesiunii

– Pierderea ├«n greutate ├«n timpul sesiunii este cauzat─â at├ót de stresul la care sunt supu╚Öi studen╚Ťii, c├ót ╚Öi de lipsa preocup─ârii pentru alimenta╚Ťie. ├Än aceast─â perioad─â, studen╚Ťii fac abuz de ciocolat─â ╚Öi cafea, crez├ónd c─â astfel stimuleaz─â activitatea de memorare ╚Öi ├«i energizeaz─â, c├ónd, ├«n realitate, acest abuz nu duce dec├ót la demineralizarea organismului ╚Öi la caren╚Ťe de vitamine.

Ce trebuie sa manance studentii in sesiune?

– Studen╚Ťii ar trebui s─â consume c├ót mai multe fructe ╚Öi legume, pentru a aduce organismului un aport mare de vitamine. Ar trebui s─â renun╚Ťe la alimenta╚Ťia de tip fast-food, la b─âuturile carbogazoase ╚Öi la gr─âsimile de orice tip.

Cum te motivezi sa inveti mai mult in sesiune?

– Motiva╚Ťia intrinsec─â este cea care duce la performan╚Ťa ╚Öcolar─â, profesional─â, a╚Öa c─â studen╚Ťii ar trebui s─â se autoeduce ├«n scopul acesta. S─â g─âseasc─â ├«n ei dorin╚Ťa de a realiza c├ót mai mult ╚Öi de a atinge un nivel c├ót mai ├«nalt prin studiu ╚Öi perseveren╚Ť─â.
Trucuri pentru a invata mai usor
– Este important ca materialul, cursurile dup─â care se ├«nva╚Ť─â pentru examen s─â fie scrise de student ├«nsu╚Öi. Materialul trebuie s─â fie ├«mp─âr╚Ťit ╚Öi schematizat, iar procesul de ├«nv─â╚Ťare trebuie s─â fie ├«nceput cu c├óteva zile ├«nainte de examen, nu ├«n ultimele 24 de ore, c├ónd studentul trebuie s─â se odihneasc─â. De asemenea, trebuie s─â se creeze un ambient propice procesului de ├«nv─â╚Ťare: spa╚Ťiul trebuie s─â fie bine aerisit, luminos, aranjat, curat, cu o temperatur─â optim─â de 22 grade Celsius, s─â fie lini╚Öte, iar alimenta╚Ťia s─â fie corespunz─âtoare.

Sfaturi pentru studenti

Tags:
0 Comentarii

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net ┬ę 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conecta╚Ťi-v─â cu datele de autentificare

sau    

A╚Ťi uitat datele dvs.?

sau

Creeaz─â cont