Pentru inceput, dorim sa facem diferentierea pe specii in ceea ce priveste acest eveniment, din simplul motiv ca felinele suporta mult mai bine perioada cand sunt lasate singure. Explicatia consta in faptul ca atasamentul fata de proprietar este mai redus comparativ cu specia canina.

Referitor la regimul alimentar si hidric de care trebuie sa beneficieze pe aceasta perioada, va recomandam sa asigurati o cantitate suficienta de apa proaspata (mai ales pentru pisicile hranite cu mancare uscata) si, de asemenea, sa respectati sfatul medicului veterinar cu privire la cantitatea si modul de administrare al hranei. Astfel, pentru exemplarele care beneficiaza de o hrana umeda sau preparata in casa, este recomandabil ca hrana sa fie administrata inainte de plecare, prevenind astfel modificarea incarcaturii microbiene prin procesele de fermentatie si prin aceasta aparitia disfunctiilor gastrointestinale.

In ceea ce priveste specia canina, lucrurile sunt mai complicate, in sensul ca obisnuirea animalului cu programul dumnavoastra de lucru este mai dificila si trebuieste initiata cat mai des cu putinta In acest sens, va sfatuim sa procedati la parasirea domiciliului pentru o scurta perioada de timp, fara sa acordati prea multa atentie cainelui inainte de plecare si in momentul sosirii (in acest fel cainele va percepe plecarea dumneavoastra ca pe un lucru lisit de importanta si de domeniul cotidianului).

Daca este posibil, incredintati sarcina de a vizita cainele la intervale de timp prestabilite unei persoane apropiate si cunoscute cainelui, care sa procedeze in acelasi mod ca si dumneavoastra. De o mare importanta este recomandarea ca animalul sa beneficieze de un spatiu cat mai generos la care sa aiba acces (in caz contrar cainele va suferi de anxietate). De asemenea, recomandarile privind modul de hranire expuse anterior sunt valabile si in cazul cainelui.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont