transfagarasan

Pentru motociclisti exista un proverb potrivit caruia a conduce o masina este ca si cum ai viziona un film, iar a conduce un motor ai face parte din el…

Unul dintre cele mai pitoresti drumuri din Romania care trece pe langa Cascada si Lacul Balea, Valea Capra si Lacul de acumulare Vidraru, Transfagarasanul este luat cu asalt de motociclisti din toate colturile lumii.

Transfagarasanul se afla pe locul trei in topul celor mai bune sosele europene pentru motociclism realizat de cotidianul londonez The Guardian.

Construit in 1970 de fostul sef de stat din perioada comunista, Tansfagarasanul traverseaza Muntii Fagaras pe o distanta de 35 de kilometri legand localitatea Cartisoara din judetul Sibiu de localitatea Capataneni din judetul Arges.

Pe locul doi se afla Amalfi Coast Road cu 50 de kilometri de serpentine care leaga Napoli de Salerno din Italia, in timp ce prima pozitie in clasament este ocupata de The Cat and Fiddle Run din Anglia. Aceasta din urma a fost catalogata in trecut drept cea mai periculoasa sosea britanica.

In topul celor 10 cele mai bune sosele europene adorate de bikeri se afla si cea care leaga Bergen de Geiranger din Norvegia, Trabzon de Savsat in estul Turciei, Pasul Furka intre Gletsch si Andermatt din Elvetia, A2-ul din Nordul Irlandei, Montenegro de Sarajevo in Bosnia, Saranda de Vlora in Albania si Cabo de Gata de Granada din Spania.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont