Windows 8 aproape lansat?

Microsoft este pe cale sã finalizeze o nouã etapã in dezvoltarea sistemului de operare Windows 8, ajungând tot mai aproape de o primã versiune Windows 8 beta, ce ar urma sã fie oferitã pentru testare unui public mai larg.

Despre Microsoft Windows 8
Au aparut zvonuri potrivit cãrora Microsoft ar fi inceput deja distribuirea noului sistem de operare cãtre companiile producãtoare de PC-uri.

Potrivit unor surse anonime, preluate de WinRumors si citate de Cnet, Hewlett-Packard, dar si o serie de alti parteneri Microsoft primesc pentru testare varianta Milestone 3 7971.0.110324-1900 a sistemului de operare Windows 8. Milestone 3 este estimatã sã dureze pânã la inceputul lunii iunie. Dacã ritmul actual de dezvoltare rãmâne constant, prima versiune beta de Windows 8 ar putea sosi in aceastã varã.

Oficialii Microsoft nu au comentat

Cand se lanseaza Windows 8?
Data de lansare oficialã nu este cunoscutã pânã in prezent insã conform zvonurilor este asteptatã in cursul anului viitor.

Functionalitati de top pentru Microsoft Windows 8
– va avea doua tipuri de interfete de utilizator (douã versiuni distincte ale interfetei cu utilizatorul, dintre care una adaptatã pentru configuratii hardware de top si una pentru platforme mai limitate, cum sunt netbook-urile)
– Va fi capabil sã ruleze pe arhitectura ARM
Dat fiind interesul acordat de Microsoft pentru piata tabletelor, am putea vedea o editie de Windows 8 pentru tablete ARM chiar inaintea versiunii finale pentru desktop. Strategia companiei pentru piata tabletelor este orientatã spre competitivitate, drept urmare eforturile sunt concentrate pentru finalizarea acestei platforme intr-un timp cât mai scurt. De altfel, Dell si-a programat lansarea primelor tablete cu Windows 8 pentru dispozitive ARM la inceputul anului viitor.
Pânã acum Microsoft nu a dat prea multe informatii pe tema sistemului de operare Windows 8. Cele mai multe detalii le-am putut afla la CES 2011, unde am avut parte de o demonstratie cu un build timpuriu pentru Windows 8 si o avanpremierã a tehnologiilor Microsoft pentru dispozitive ARM, in care am aflat despre intentiile companiei de a colabora cu NVIDIA, unul dintre furnizorii de componente pentru dispozitive ARM. Nume ca Texas

Instruments si Qualcomm se regãsesc si ele pe lista fabricatilor de componente pentru noua generatie de tablete.

Avantaje Windows 8
– Reducerea timpului de instalare pânã la de douã ori si jumãtate comparativ cu Windows 7. Acest lucru presupune o imbunãtãtire evidentã si a timpului pentru booting, inchidere, etc.
– Windows 8 va permite recunoasterea facialã prin camerã Web sau prin Kinect
– Infiintarea unui nou buton, si anume: Push button reset. Acesta va permite revenirea la starea fresh a sistemului de operare de dupã instalare, fãrã pierderea setãrilor personalizate sau a datelor utilizatorului si fãrã a fi necesarã reinstalarea acestuia.
Chiar dacã o asemenea functie existã pe mai toate telefoanele mobile incã de multi ani, trebuie sã apreciem initiativa Microsoft de a crea ceva asemãnãtor si pentru platforma Windows. De altfel, includerea unei functii Reset are menirea de a face sistemul de operare Windows 8 mai prietenos cu dispozitivele portabile, pentru care reinstalarea “pe curat” nu este o operatie tocmai simplu de realizat.
Rãmâne de vãzut si dacã pe lângã readucerea setãrilor la valorile implicite, functia Reset va realiza si inlãturarea aplicatiilor instalate, acestea fiind principalii vinovati pentru incetinirea sistemului de operare.

Nu stiu cum sunteti voi dar eu abia astept sa pun mana pe el! 🙂

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont