Imprumutati bani de la un pesimist – el nu ii asteapta inapoi.


Rectorul Universităţii Transilvania, prof. Ion Vasile Abrudan: Braşov să devină capitala Regiunii Centru

Rectorul Universităţii Transilvania, prof.dr.ing. Ion Vasile Abrudan, a declarat, într-o conferinţă de presă, că regionalizarea reprezintă faptul istoric şi politic cu cel mai mare impact al ultimilor 20 de ani ‘şi considerăm că este obligaţia noastră, ca membri ai comunităţii universitare braşovene, să susţinem municipiul Braşov să devină capitala Regiunii Centru’.

Sursa citată a precizat că Braşovul are toate argumentele de natură economică, socială, culturală, medicală, sportivă să câştige orice competiţie cu celelalte reşedinţe de judeţ din Regiunea Centru.

Dintre argumente, rectorul Universităţii Transilvania a afirmat că Braşovul este cel mai mare oraş din Regiunea Centru, este singura reşedinţă de judeţ cu peste 200.000 de locuitori din zonă şi dispune de resursele umane susţinerii acestui proiect. Braşovul are cea mai mare şi cea mai bună clasată universitate din Regiunea Centru, este cel mai mare contributor la bugetul de stat din Regiunea Centru, este prin tradiţie un nucleu antreprenorial al României, este cel mai important oraş turistic din zona centru.

Braşovul este un oraş multicultural recunoscut, toleranţa interetnică a braşovenilor este exemplară şi este constitutivă esenţei oraşului, fiind un oraş cu o imagine publică remarcabilă la nivel naţional şi internaţional.

De asemenea, Braşovul a dovedit că are forţa de a organiza manifestări ştiinţifice,culturale, şi sportive naţionale şi internaţionale, şi are cel mai puternic potenţial instituţional în a-şi asuma rapid responsabilităţile ce decurg din desemnarea sa drept capitală a Regiunii Centru.

În urmă cu 80 de ani, intelectuali de frunte ai României au adus în discuţie mutarea capitalei României la Braşov.

A venit acum rândul altei generaţii să susţină cu fermitate, ca soluţie legitimă, desemnarea Braşovului drept capitală a Regiunii Centru, a mai spus rectorul Univesităţii Transilvania.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Student in Campus Brasov

Descopera articole interesante din alte categorii:

Comentarii si pareri

Urmariti-ne pe Facebook

Despre Student pe net

Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri, experiente. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Enjoy Student pe net

Ce vrei sa citesti azi?

Close
Sari la bara de unelte