11 studenţi au fost selectaţi – în cadrul proiectului “Become a Leader!” lansat de Camera de Comerţ Americană în România (AmCham) – să facă două săptămâni de internship în cadrul unor companii precum Citibank, Microsoft, PwC, General Electric sau Oracle. Fiecare student va primi o bursă în valoare de 500 euro.

Iniţiativa – „Become a Leader! “ – este un proiect-pilot al Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham), care numără nu mai puţin de 300 de companii membre americane, internaţionale şi locale cu investiţii în economia românească ce depăşesc 7,5 mld. euro, potrivit reprezentanţilor instituţiei.
Peste 225 de studenţi din mari centre universitare din ţară şi străinătate au fost interesaţi de acest proiect. Studenţii selectaţi pe baza CV-ului şi a unui eseu pe tema „Leading in Romania” au participat apoi la interviuri cu reprezentanţii companiilor partenere.

Finaliştii vor beneficia de două săptămâni de internship în două companii diferite unde vor face „shadowing” alături de echipa executivă.

Fiecare student va primi o bursă în valoare de 500 euro pentru perioada de internship. Studenţii vor avea acces şi la activităţi şi seminarii organizate de AmCham România.

Implicarea directă a studenţilor în aceste activităţi îi va ajuta să afle cum funcţionează conducerea unei companii sau organizaţii, cum colaborează managerii din diverse departamente, cum este reflectată experienţa acestora în relaţia cu echipa şi partenerii de afaceri. La finalul perioadei de internship, studenţii vor redacta o lucrare referitoare la viziunea lor despre România în următorii  5-10 ani.

AmCham România reprezintă 300 de membri – companii americane, internaţionale şi locale, cu investiţii totale de peste 10 miliarde USD şi mai mult de 200.000 de locuri de muncă create.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont