Cine sunt cei cu care imparti imprimanta, xeroxul si pauza de fumat? Cunoaste-ti colegii de birou! Iata cateva „tipuri pure” de observat si de analizat…

Cutarica bate mereu cu pumnul in masa. X-uleasca – taca-taca non-stop – stie totul despre toti. Iar daca umbli dupa un nod in papura, poti conta pe Gigi-contra! Iti suna cunoscut? Sunt fel si fel de joburi, iar mediul de lucru, salariile, cateringul difera. Dar unele chestii nu se schimba – colegii tai, de exemplu. Identifica-i acum!

LOCOMOTIVA

Motto
Ti-l inchipui strigand „la lupta” sau „tara, tara, vrem ostasi”? El este!

Job description
Isi baga nasul peste tot si se pricepe la multe chestii care nu-i intra in atributii. Adora sa fie in postura unui mic motoras care pune lucrurile in miscare – fie un proiect, un party sau o revolutie! La nervi, e despotic si agresiv.

Cum sa-l iei
Explica-i ca nimeni nu vrea un tiran in birou si ca subtilitatea l-ar ajuta mai mult.

„NOT MY JOB”-ER

Motto
„Am ajuns sa fac si asta?!?”

Job description
Refuza orice task care crede el ca nu-i intra in atributii, exprimandu-si astfel nemultumirile legate de job, salariu, sefi… E modul lui de a se razbuna pentru nedreptatile la care se considera supus!

Cum sa-l iei
Arata-i ca-l intelegi si nu te va mai calca pe bataturi. Daca ii esti sefa, ofera-i un proiect, un training sau o promovare – se va „trezi”!

ZVONACIUL

Motto
„Da’ p-asta o stiai?”

Job description
Ii place sa discute si sa discuuute! Inventeaza povesti sau le transmite mai departe. Adora sa surprinda reactiile celorlalti la auzul „vestilor”. Va raspandi zvonuri despre sefi, salarii, cine cu cine se…

Cum sa-l iei
Barfeste ca sa simta ca controleaza mediul inconjurator. Ca sa il dezamorsezi, spune lucrurilor pe nume! Daca ii esti sefa, pune-i la dispozitie toate informatiile, nu lasa loc de interpretari.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont