Innovact Campus Awards lanseaza o provocare studentilor novatori, tinerilor cercetatori si antreprenori din toata Europa: sa demonstreze ca proiectul lor este cel mai inovant si mai ambitios. Care e miza ? Tot ceea ce au nevoie pentru a-si pune in practica proiectul si a-si incepe cu bine activitatea : visibilitate la nivel european, recomandari din partea expertilor si un premiu in bani ce poate ajunge pana la 5000 de euro.

Aceasta competitie europeana anuala, ajunsa la a 10-a editie, se deruleaza in cadrul Forumului european al start-up-ului inovant – Innovact organizat de Camera de Comert si Industrie Reims-Epernay si beneficiaza de sustinerea Comisiei Europene. In ultimii ani, trei studenti romani au ajuns in Franta, in finala concursului.

Candidaturile trebuie depuse, in nume propriu sau in echipa, inainte de 20 februarie 2012.

Innovact Campus Awards 2012 : o adevarata rampa de lansare

Concursul Innovact Campus Awards 2012 este deschis tuturor studentilor si tinerilor cercetatori europeni, in cadrul studiilor sau in afara acestora. Proiectele inovante propuse pot fi in etapa de conceptie, in curs de realizare sau deja lansate. Juriul, constituit din manageri, jurnalisti, cercetatori veniti din toata Europa, va premia candidatii care demonstreaza, prin proiectul lor, ca au imaginatie si spirit novator, indiferent de produsul sau domeniul de activitate propus.

Ca in fiecare an, finalistii sunt invitati sa participe gratuit la cea de a 16-a editie a Forumului european al start-up-ului inovant – Innovact, care va avea loc pe 27 si 28 martie 2012 in Franta, la Reims. In ultimii ani, trei studenti romani, doi din Brasov si unul din Iasi, au fost selectionati pentru aceasta finala. O ocazie unica pentru a-si face cunoscut proiectul a peste 1500 participanti din 20 de tari si de a-si impartasi experienta cu peste 100 alti tineri antreprenori din Europa. In timpul forumului, membrii juriului vor merge sa ii intalneasca pe finalisti la standurile lor, pentru a alege astfel 3 proiecte, cele mai promitatoare si mai inovante. Criteriile lor sunt mai ales curajul, profesionalismul, creativitatea si viabilitatea proiectelor. Pentru aceasta editie, laureatii vor primi premii in bani mult mai importante, de pana la 5000 de euro. Ei vor beneficia si de visibilitate ca urmare a campaniei de comunicare a concursului si a forumului, in presa europeana si mai ales pe site-urile partenerilor acestui eveniment : www.innovact.com ; www.lors.fr ; www.lentreprise.fr ; www.ffbde.fr.

Ultima editie cu rezultate deosebite

Organizat in cadrul Forumului Innovact si sustinut de catre Comisia Europeana, acest concurs se doreste a fi reflectia spiritului antreprenorial, inovant si a dinamismului tineretului european. Iar ultima editie a Inovact Campus Awards (cunoscut anterior sub numele de concursul „Tinere Sperante ale Inovarii”) a confirmat dimensiunea lor europeana. Din cele 170 de dosare cu proiecte novatoare depuse de candidati provenind din 27 tari europene, 30 au fost selectionate pentru finala 2011. Acestea au reprezentat : Belgia, Croatia, Franta, Germania, Marea Britanie, Romania, Spania, Suedia si Ungaria. Dintre acestea, 4 proiecte au fost premiate.

En 2011, marele premiu a fost acordat proiectului STERY-HAND, prezentat de Tamas Haidegger, doctorant la Universitatea de tehnologie si economie din Budapesta (Ungaria), care propune un echipament permitand masurarea gradului de sterilizare a mainilor chirurgilor inainte de intrarea in sala de operatie. Premiul al doilea a revenit proiectului VISIBRAIN, prezentat de catre Nicolas Huguenin, absolvent al ISEP (Franta): un instrument profesional de monitorizare online, bazat pe inteligenta colectiva. Pe al treilea loc s-a plasat proiectul IMONIC, prezentat de Dorothée Goffin, asistenta la Gembloux AgroBiotech, Universitate din Liège (Belgia), care propune o metoda de obtinere a unor produse prebiotice inovante. Impresionat de calitatea excelenta a proiectelor prezente in finala, juriul a acordat un premiu special suplimentar lui Justine Noiset, studenta la Institutul Sup’ Biotech Paris, pentru o solutie de depistaj precoce a cancerului cu ajutorul peptidelor RGD, printr-un diagnostic urinar.

 

Cum va puteti inscrie la Innovact Campus Awards 2012

Descarcati dosarul de candidatura, in engleza sau franceza, de pe site-urile :

www.verbatim-communication.fr sau www.innovact.com .

Trimiteti dosarul completat, la care puteti adauga anexele pe care le considerati necesare, numai prin e-mail la adresa : dahvia.ouadia@aef.info.

Pour des renseignements contactez: Dahvia Ouadia, dahvia.ouadia@aef.info – 0033 1 53 10 29 89

DATA LIMITA DEPUNERE A DOSARELOR : luni 20 februarie 2012

Premierea castigatorilor va avea loc in cadrul Forumului Innovact, pe 28 martie 2012, la Reims (Franta).

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont