Este foarte placut sa ai  un zâmbet sănătos şi strălucitor! Programul aglomerat nu ne permite să ne spălăm pe dinţi după fiecare masă. In acest caz apelăm la guma de mestecat. Ar putea fi o optiune, insă aceasta nu este singura soluţie.

Există alimente eficiente în curăţarea dinţilor şi împrospătarea respiraţiei. Dacă eşti la muncă sau în vizită şi nu poţi folosi periuţa de dinţi, după masă consumă unul dintre aceste alimente:

  • Mere
  • Morcovi
  • Căpşuni
  • Ţelină
  • Pătrunjel
Consumate în stare crudă, fructele şi legumele îţi pot fi de mare ajutor în menţinerea sănătăţii orale, oferind protecţie împotriva plăcii bacteriene şi împrospătând respiraţia. Totusi, nu trebuie sa uitam că nimic nu înlocuieşte periajul dintilor!

Însă nu toate alimentele fac bine zâmbetului tău. Iată alimentele pe care stomatologii le recomandă în cantităţi limitate:

Ceaiul. Deşi este o bautură foarte sănătoasă, stomatologii susţin că ceaiul (în special cel negru) poate provoca mai multe pete chiar şi decât cafeaua.

Sosurile. În special cele colorate, precum cel de tomate, pot provoca pătarea dinţilor.

Băuturile energizante . Atât bauturile cât şi alimentele acide pot duce la pătarea dinţilor, atacând smalţul. Optează pentru un consum mai mare de apă.

Vinul. Este una dintre cele mai periculoase băuturi când vine vorba de culoarea danturii tale. Nu doar vinul roşu, ci şi cel alb îţi poate afecta dinţii.

Alimentele acide. Aciditatea poate provoca serioase probleme danturii tale, în cazul în care sunt consumate frecvent. În plus, majoritatea conţin şi cantităţi mari de zahăr, dăunătoare dinţilor. Pentru a evita contactul bauturilor dulci carbogazoane direct cu dinţii, foloseşte paiul.

Dulciurile. Stim deja că dulciurile reprezintă inamicul principal al dinţilor sănătoşi. Consumă-le cu moderaţie.

Alimente care curata dintii

Ce recomanda stomatologul ?

  • Spală-te pe dinţi de două ori pe zi cu o periuţă cu capăt rotunjit şi peri moi;
  • Schimbă periuţa de dinţi la fiecare trei luni. Periuţele noi îndepărtează mai bine placa bacteriană dentară decât cele uzate;
  • Foloseşte aţa dentară zilnic pentru curăţarea spaţiilor interdentare (regiuni dificil de curăţat, în care placa bacteriană se acumulează rapid);
  • Consumă apă din plin;
  • Optează pentru cât mai multe legume şi fructe crude şi bogate în fibre pentru că îţi masează gingiile şi curăţă dinţii. În plus stimulează producţia de salivă care neutralizează acizii vinovaţi pentru eroziunea dentară;
  • Consumă cât mai multe alimente bogate în calciu;
  • Vizitează periodic medicul dentist (la fiecare 6 luni pentru un control şi o curăţare profesională).

 
Da ne like pe Facebook




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont