aparat foto polaroid

Demult a apus era in care aparitia polaroidului era o minune pentru toti americanii de rand. Pana si natiuni mai ramase in urma din punct de vedere tehnologic au trecut peste mirajul polaroid, asa cum, de exemplu, pagerele nu prea au avut succes, din simplul fapt ca au aparut la momentul nepotrivit, prea aproape de aparitia telefoanelor mobile.
In zilele noastre plariodul a devenit ceva invechit, atata timp cat aproape oricine are un telefon mobil cu camera foto, mai ales ca poti vedea o fotografie aproape pe loc. Fotografia instanta, asa cum se vindea Polaroid acum ceva vreme, nu prea mai e suficient de instanta.
Cei de la Polaroid au oprit productia camerelor atat de celebre. Ceea ce a insemnat inchiderea mai multor fabrici, de la cele care produceau aparatele propriu-zise, pana la fabricile producatoare de film fotografic special.
Compania, care a cerut falimentul in 2005, si a fost achizitionata de un fond de investitii, a anuntat ca se va concentra pe productia pe camere foto digitale si imprimante, scopul initial al companiei devenind antic.

Aparatul foto Polaroid, inventat în 1947 de americanul Edwin Land, realizează fotografii „la minut”. Acesta utilizează plicuri subțiri din plastic în locul rolelor de film. În interiorul lor se găsesc o bucată de film și un pachet cu substanțe chimice de developare, care sunt împrăștiate în momentul în care fotografia este realizată. Astfel, poza se developează în aproximativ un minut.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont