Banana

Plantaţiile de banane sunt în pericol de moarte. Ciuperca Race 4 a distrus deja plantaţii din Taiwan, Indonezia sau Malaiezia şi le ameninţă pe cele din America de Sud şi Centrală.

99% dintre bananele vândute în întreaga lume sunt din soiul Cavendish, crescute mai întâi de lordul Cavendish în sera lui şi mai apoi, în anii ’40 în producţia internaţională de masă, scrie independent.co.uk, iar soiul Cavendish este acum în cel mai mare pericol. Ciuperca Race 4 are puterea de rămâne activă în sol mai multe decenii după ce a distrus plantaţiile, iar perspectivele, dacă reuşeşte să le ia în stăpânire şi pe cele din America Centrală şi de Sud sunt dezastruoase. Bananele, cel puţin cele pe care le cunoaştem noi, din comerţul mondial, ar putea în câţiva ani să dispară.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont