Persoanele atrăgătoare au un coeficient de inteligenţă

Frumuseţea şi inteligenţa merg mână în mână, afirmă savanţii britanici şi americani, care au ajuns la această concluzie în urma unui studiu recent, potrivit căruia persoanele atrăgătoare au un coeficient de inteligenţă mai mare decât media populaţiei, informează dailymail.co.uk.

Specialiştii din Marea Britanie şi din Statele Unite ale Americii au descoperit faptul că persoanele atrăgătoare înregistrează în cadrul testelor de inteligenţă scoruri mai mari cu 14 puncte peste medie.

Studiul contrazice astfel „mitul” blondelor stupide şi al bărbaţilor sexy care nu prea strălucesc din punct de vedere al inteligenţei.

Se pare că persoanele considerate frumoase atrag parteneri care sunt şi frumoşi şi inteligenţi. Copiii acestor cupluri tind să moştenească ambele calităţi, alcătuind astfel o „legătură genetică” între acestea.

Faptul că persoanele cu un aspect plăcut au mai multe avantaje în majoritatea situaţiilor vieţii sociale este de necontestat. Explicaţia?

Cercetările au demonstrat că persoanele frumoase, indiferent că este vorba de bărbaţi sau de femei, ni se par mai talentate, mai inteligente, mai pregătite şi chiar mai cinstite şi mai de încredere. Prin urmare, lor le este mai uşor să-şi găsească o slujbă, să obţină salarii mai bune şi pedepse mai blânde, dacă sunt găsite vinovate de ceva.

Agenţii comerciali cu aspect plăcut încheie sistematic mai multe afaceri decât colegii lor cu un aspect comun;

la fel, politicienii care arată bine au şanse mai mari de a câştiga alegerile, fără nicio legătură cu adevăratele lor capacităţi.

Acest mecanism acţioneaza la nivelul subconştientului şi, drept urmare, nu vom analiza cât de mult suntem influentaţi de astfel de lucruri. Să nu ne mire, deci, ca toţi cei care au făcut din manipulare o meserie, vor fi persoane drăguţe, puse întotdeauna la patru ace.

Tags:
1 Comentariu
  1. michael jagger 13 ani în urmă

    super 🙂 🙂 ce noroc pe mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont