AIESEC Constanţa, în parteneriat cu DJST şi Club Volei Municipal Tomis Constanţa, au lansat sâmbătă, 23 iunie, o invitaţie către toţi iubitorii voleiului şi către pasionaţii şi adepţii unui stil de viaţă sănătos. „Beach Volley Contest” a reprezentat o deschidere către publicul larg către două concepte cheie: sănătate şi fairplay valorificate de iniţiatorii acestui demers, membrii echipei „Constanţa Fluieră Fault!”. Evenimentul a fost prima acţiune dintr-un lung şir propus pentru această vară sub egida proiectului CFF, iniţiativă care a reunit pe Plaja Casino din Mamaia o audienţă de aproximativ 50 de persoane.
Sportul cu mingea la fileu a reunit sâmbătă după-amiază 14 echipe a câte doi jucători, care s-au luptat în seturi eliminatorii, până la 15 puncte, pentru ultima etapă a concursului şi trofeul CFF – Beach Volley Contest 2012. Finala a fost disputată între echipele Castraveţii de mare şi Chu-Cha, cea din urmă adjudecându-şi titlul de campioană.
Proiectul „Constanţa Fluieră Fault!” (CFF) constituie o iniţiativă îndrăzneaţă care propune atitudini noi, proactive şi dezvoltarea conştiinţei comunitare în sfera responsabilităţii sociale. Inspirat după proiectul Bucureşti Fluieră Fault, AIESEC Constanţa doreşte prin implementarea conceptului CFF să devină un agent al schimbării în oraşul de la Malul Mării. „Faulturile” de pe terenul constănţean vor fi semnalate de către public, care are posibilitatea să le arate cartonaşul roşu pe pagina noastră oficială de Facebook; cele mai importante aspecte problematice vor fi luate în considerare de către echipa CFF pentru evenimentele ulterioare şi marşul final din 6 octombrie.
Realitatea socială şi culturală dezarmantă din Constanţa face, la momentul actual, din proiectul CFF o necesitate. „De fiecare dată când mă uit la TV, ies în oraş, mă plimb prin parc sau merg pe stradă, văd gunoaie, văd oameni cărora nu le pasă de oraş, nu le pasă de faptul că ceea ce fac ei dăunează mediului şi aduc un impact negativ asupra celor din jur. Văd cetăţeni care nu ştiu şi nici nu fac minimul de efort pentru a îmbunătăţi oraşul şi nu realizează că toate acestea au repercusiuni în toate aspectele: economic, social, cultural şi educaţional. Tinerii vor să plece pentru că oraşul este secat de tot ce înseamnă evenimente culturale, locuri de muncă, apartenenţa la oraş şi plăcerea de a locui aici. Constanţa are nevoie să se ridice din depresia socio-culturală în care se află, iar acest proiect, chiar dacă îşi propune un ţel ambiţios, poate ridica un semnal de alarmă cetatăţenilor că e timpul să se uite în jur şi să lucreze împreună pentru un oraş mai bun, un oraş în care ai vrea să trăieşti.” Alexandru Anghel – Project manager „Constanţa Fluieră Fault!”
Pentru mai multe informaţii despre proiect, activitatea pe care o vom desfăşura în perioada următoare, dar şi pentru a „semnala” prin vot, într-un sondaj public, cele mai importante probleme întâlnite la acest moment în mediul constănţean, vă invităm să ne urmăriţi pe pagina oficială de Facebook: http://www.facebook.com/constantafluierafault.