1. Activitati adresate studentilor
1.1 Internship-uri in strainatate
1.2 AIESEC Recruteaza
1.3 AIESEC Academy – proiect

2. Activitati adresate liceenilor
2.1 GROW
2.2 Make Me Shine

3. Activitati adresate elevilor
3.1 DRAW

4. Campania 2%
5. Partenerii AIESEC Constanta

Despre AIESEC Constanţa
AIESEC este o organizaţie internaţională, independentă, non-profit şi neafiliată politic, condusă de studenţi şi proaspăt absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior. De peste 19 ani, reuşim să aducem un impact pozitiv în mediul constănţean, prin proiectele pe care le desfăşurăm: GROW, DRAW, Constanţa Fluieră Fault, Global Village etc. Toate aceste proiecte şi evenimente nu ar fi posibile fără sprijinul partenerilor din prezent, care au încredere în noi şi ne susţin de fiecare dată: A.Y.G, DOBROGEA, Hotel IAKI, Radio Constanţa, RATC, Maritimo Shopping Center.

Acceptă provocarea şi alege un internship în una dintre cele 115 ţări în care organizaţia AIESEC este prezentă!

AIESEC Constanţa organizează prima ediţie a târgului de internship-uri, cu scopul de a prezenta studenţilor şi proaspăt absolvenţilor oportunitatea de a pleca în străinătate printr-un internship oferit de AIESEC.
AIESEC oferă în prezent 2 mari programe, prin care tinerii pot accesa un internship, şi anume: Global Internship şi Global Community Development. Programul numit Global Internship, oferă tinerilor români posibilitatea de a-şi dezvolta abilităţile profesionale în domeniul pe care îl studiază accesând un stagiu de practică plătit la o companie din străinătate.
Prin programul Global Community Development, tinerii pot pleca într-un internship de voluntariat, participând la diferite proiecte care se axează pe schimb cultural, dezvoltarea abilităţilor personale si creare de activităţi, împreună cu alţi voluntari, care să aducă o schimbare în societate şi în mediul local.

Ofertele de internship-uri pe care se va pune accentul în cadrul acestui târg vor fi axate pe domenii precum: educaţie culturală, limbi străine, IT, inginerie electrica/electronică, marketing, management, economie şi resurse umane.
Acest târg se va desfăşura în fiecare lună, în cadrul Campusului Universitar “Ovidius” (Parter). Daca doriţi să aflaţi mai multe despre care sunt paşii pe care ar trebui să îi urmaţi, ne puteţi contacta la adresa mai jos menţionată.
AIESEC este cea mai mare organizație de tineri la nivel internațional, reunind 40 000 de membri, din peste 100 de țări şi teritorii. AIESEC reprezintă o platformă dedicată descoperirii şi explorării potenţialului de lideri al tinerilor în vederea transformării acestora în agenţi de schimbare ai lumii de mâine.
AIESEC Constanţa
Alina MACARE
Preşedinte în AIESEC Constanţa
alina.macare@aiesec.net
0737 902 782

AIESEC Constanţa îşi deschide porţile pentru recrutarea de primăvară!

Ca orice organizaţie, AIESEC Constanţa are nevoie de forţe noi pentru a-şi putea desfăşura proiectele într-un mod cât mai calitativ. De aceea în perioada 18 februarie -15 martie, fie că eşti student la început de drum sau abia ai terminat facultatea şi doreşti să te diferenţiezi de ceilalţi tineri, de vârsta ta, poţi alege să devii membru în organizaţia AIESEC şi să te implici în organizarea de proiecte sau, dacă eşti deschis cultural şi îţi place provocarea, poţi alege un stagiu internaţional de practică.
Conform statisticilor, 2 din 3 studenti cred că societatea e de vină pentru că nu se produce nicio schimbare; sigur, e mai simplu să arătăm cu degetul decât să luăm iniţiativă, însă unde vom ajunge? Tocmai de aceea încercăm să promovăm ideea de schimbare; ca individ în societatea de azi, nu prea ai mari şanse să schimbi ceva, însă ca un grup unitar, cu siguranţă ai mult mai mult impact.
Dacă eşti un tânăr plin de iniţiativă te aşteptăm alături de noi pentru ca împreună să facem diferenţa în jurul nostru! Poţi accesa formularul de aplicare pe site-ul www.aiesecconstanta.ro, iar dacă doreşti mai multe informaţii, ne poţi transmite un mesaj, la datele de contact menţionate mai jos.
Îndrăzneşte acum să fii liderul propriului tău viitor şi fă primul pas!

AIESEC Constanţa
Andreea OLARU
Vicepresedinte Resurse Umane
andreea.olaru@aiesec.net
0726 443 104

AIESEC Academy este un proiect naţional de educaţie non-formală, unde studenţii vor avea parte de 4 weekend-uri de traininguri în care traineri certificaţi, le vor dezvolta abilităţile tehnice, în funcţie de şcoala aleasă; modalităţi de a se prezenta în faţa unui public, de a lucra în echipe sau de a-şi planifica timpul. După aceste training-uri, în urma unei selecţii, studenţii vor avea ocazia să lucreze în una dintre companiile partenere, în funcţie de şcoala pe care au ales-o. Aceştia pot opta pentru una din companiile locale partenere pe proiect cât şi pentru internship-uri la companii din străinătate.
Proiectul doreşte să fie primul pas din cariera studenţilor şi să aducă un plus de valoare tuturor celor implicaţi şi să implice activ un număr cât mai mare de studenţi din mediul constănţean.
AIESEC Academy se adresează tuturor studenţilor din Constanţa şi este structurat sub forma a două mari şcoli:
1. Şcoala de Vanzari;
2. Şcoala de IT.
Multitudinea de beneficii, pe care un student le-ar avea dacă s-ar implica, fac din AIESEC Academy, un proiect ce se va implementa la nivel naţional, în 14 oraşe din România. Astfel, posibilitatea de a interacţiona cu trainerii, care promovează un mod de educaţie non-formal sau sanşa de a fi acceptat într-un stagiu local sau internaţional de practică, vor aduce acest proiect, în preferinţele studenţilor din Constanţa.
Oricine doreşte să se înscrie, poate accesa site-ul www.aiesecconstanta.ro, începând cu data de 18 Februarie. Pentru orice întrebare/sugestie, aşteptam mesajele voastre la adresa mai jos menţionată. Taxa de participare la proiect, este de 55 lei.
AIESEC Constanţa
Mihai CONSTANTIN
Coordonator proiect AIESEC Academy
mihai.constantin@aiesec.net
0721 645 267

B.1 GROW
“GROW” este un program educaţional inovativ desfăşurat pe parcursul celor 4 ani de liceu la nivel național, acesta fiind singurul ce aduce studenţi internaționali alături de liceeni. De asemenea, în cadrul proiectului se va organiza şi un eveniment multicultural ce va reunii tradiţiile şi obiceiurile mozaicului cultural din Dobrogea cu un strop de internaţionalism.
În acest moment, proiectul se afla la jumatatea drumului, însă, cei care doresc sa participe se pot înscrie la viitoarele editii.

B.2 Make Me Shine
“Make Me Shine” reprezintă un proiect destinat elevilor din clasele terminale de liceu, în cadrul căruia 2 studenţi, veniţi din străinătate, îi vor ajuta pe participanţi să deprindă cunoştinţe şi competenţe precum: dezvoltarea abilităţilor de a prezenta un eveniment, de a ţine un discurs în faţa unui public, de a lucra într-o echipă sau de a-şi planifica timpul.
Scopul acestui proiect a fost dezvoltarea unui program de educaţie complementară celei formale, prin intermediul căruia liceenii îşi vor dezvolta stima de sine, abilităţile necesare în viitorul profesional şi o atitudine constructivă. Programul a fost gândit sub forma unor ateliere de lucru interactive pe perioada a patru săptămâni, susţinute în limba engleză, iar licenii vor lua parte la training-uri pe teme precum: proactivitate şi dezvoltare de atitudini, management de proiect, eficienţa personală, abilităţi de prezentare – simulări şi practică, valori personale şi valori culturale. Cei care doresc să participe la acest proiect trebuie să se înscrie pe site-ul www.aiesecconstanta.ro şi va fi contactat în cel mai scurt timp. Taxa de participare la acest proiect este de 50 lei.
AIESEC Constanţa
Timi OPREA
Coordonator proiect Make Me Shine
timi.oprea@aiesec.net

C.1 DRAW
“D.R.A.W+” este un proiect de educaţie non-formală pentru elevii claselor a VI-a si a VII-a. Prin participarea la sesiunile acestui proiect, elevii vor dobândi cunostinţe care îi vor ajuta la dezvoltarea lor personală, dar şi la inţelegerea de noi culturi.
Acesta va cuprinde sesiuni în care participanții vor avea parte de jocuri interactive, care îi vor ajuta la stimularea creativității, îmbunătățirea limbii engleze, dezvoltarea abilităților personale latente, și le va oferi șansa de a-şi alege o viitoare carieră în care pot performa.

Scopul proiectului este încurajarea dezvoltării personale prin activităţi extraşcolare.

AIESEC Constanţa derulează în această perioadă campania prin intermediul căreia orice persoană fizică care a avut contract de muncă în anul 2012, poate redirecţiona 2% din impozitele care sunt percepute de stat, către proiectele şi evenimentele organizate de AIESEC.

De ce pentru AIESEC Constanţa?
Pentru a avea un fond de investiţii, care să ne permită dezvoltarea şi îmbunătăţirea constantă a proiectelor pe care AIESEC Constanţa le derulează. La momentul actual, organizaţia noastră se implică activ în societate prin impactul pe care îl creează activităţile şi proiectele de educaţie non-formală, care promovează responsabilizarea socială şi multiculturalitatea, dar şi prin workshop-uri ce întreţin legătura între noi şi mediul de afaceri constănţean..

Cum se procedează?
*Pentru mai multe detalii, puteţi lua legătura cu persoana de contact mai jos menţionată

1. Descărcaţi: Formularul 230 de pe site-ul www.aiesecconstanta.ro;
Îl aveți deja completat cu datele noastre de identificare (nume, CIF şi cont bancar) şi anul (este trecut anul: 2012, deoarece doar persoanele care au realizat un venit în anul 2012, sunt eligibile şi pot direcționa 2%).
2. Completaţi la secţiunea: „I. Date de identificare a contribuabilului”, cu absolut toate datele necesare şi semnaţi.
3. Depuneţi-l la Direcţia Generală a Finanţelor Publice din localitatea de reşedinţă sau la adresa noastră: Aleea Universității Nr.1, Campus (Corpul A), Sala P40, şi ne ocupăm noi de depunerea sa.
Doriţi să lăsaţi statul să decidă destinaţia acelor fonduri, sau doriţi să investiţi dumneavoastră, în mod direct, în tineri, studenţi şi voluntari, în oamenii de valoare care pot face diferenţa în societatea constănţeană cu sprijinul AIESEC?

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont