Trăim în vreamea când, din fericire, lumea înseamnă un pic mai mult decât România şi românismele de zi cu zi. Tinerii se raportează, în spiritul globalizant al timpurilor, la nişte modele socio-culturale diverse şi se bucură de această diversitate care, în fond, ne face unici şi deosebiţi. Cum? Prin fondul cultural care devine, în cazul oricărei naţiuni, actul ei de identitate.

În acest trend ascendent al globalizării, încercăm să căutăm acea amprentă unică a fiecărei ţări. Pentru Andorra să fie faptul că rata şomajului este de 0%; tot aici, nu există absolut niciun post de televiziune naţional. De asemenea, dacă Silicon Valley (California – SUA) şi-ar declara independenţa, ar fi pe locul cinci în lume ca putere economică. În mod aşteptat, italienii consumă în două zile tot atâta cafea cât consumă britanicii într-un an, iar turcii şi românii se „luptă” în teste de paternitate pentru celebra sarma. Însă este trivial să credem ca aceste sunt cele mai semnificative simboluri ale naţiunilor amintite.

Să gustăm din aromele fiecărei culturi, în mod autentic, înseamnă să vizităm ţări, să cunoaştem istorie şi alte raţiuni sociologice. Or, aceste lucruri devin imposibile din raţiuni de timp şi economie, cel puţin. AIESEC Constanţa vine cu o alternativă cu iz internaţional şi multicultural: vineri, 31 august, în cadrul Maritimo Shopping Center va avea loc evenimentul Global Village. Pretextul unei vizite consistente prin mai mult de 10 ţări în acelaşi loc, în aceeaşi zi, are drept scop sensibilizarea toleranţei faţă de diferite culturi, îmbunătăţirea cunoştinţelor în ceea ce priveşte anumite tradiţii şi obiceiuri, dar şi crearea unui context prielnic dezvoltării unei gândiri deschise la ceea ce înseamnă nou.

Te aşteptăm, aşadar, vinerea aceasta la Maritimo Shopping Center, să degustăm aromele culturale din toată lumea!

Proiectul este susţinut de Betty Ice, Sian Image, ATP si Primăria Constanţa.

Află mai multe despre proiect:

www.aiesecconstanta.ro/globalvillage

https://www.facebook.com/events/303873703043682/

constanta@aiesec.net | 0731306013

 

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont