Reprezentanţii Universităţii de Vest Timişoara au fost singurii din România care au participat la Campus Party Europe Berlin 2012. În frunte cu Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, un număr de 50 de studenţi au participat la sfârşitul lunii august la cel mai mare festival de tehnologie din lume, eveniment desfăşurat la Berlin. Tinerii au avut ocazia să discute cu unul dintre cei mai apreciaţi scriitori actuali, Paulo Coelho.

Universitatea de Vest din Timişoara a fost prima universitate din România invitată la Campus Party. Institutul de învăţământ timişorean s-a alăturat altor 42 de de instituţii de învăţământ superior din întreaga Europă.

Evenimentul a cuprins peste 20 de secţiuni de interes, peste 600 de ore de discuţii, conferinţe, competiţii, workshopuri şi evenimente ad-hoc, iar printre temele abordate de zecile de mii de tineri participanţi se numără: astronomie, muzică, jocuri, design, nanotehnologie, video, biotehnologie, hardware sau fotografie.

Cei 50 de studenţi timişoreni au avut ocazia de a cunoaşte personalităţi internaţionale. Pe lista numelor grele cu care studioşii au putut să se întâlnească a fost chiar şi Paulo Coelho, unul dintre cei mai influenţi autori ai tuturor timpurilor, Yossi Vardi, considerat un pionier al antreprenoriatului tech din Israel, Don Topscott, cel mai important lider în materie de inovare media, şi Sir Tim Berners-Lee, inventatorul World Wide Web. Provocarea ediţiei din acest an a constat în furnizarea de idei pentru viitoarea Agenda Digitală Europeană, tema fiind lansată de către Neelie Kroes, Vice Preşedinte al Comisiei Europene.

Campus Party Berlin a însemnat un eveniment de nivel mondial unde s-a văzut că orice e posibil în această lume. Am avut onoarea de a participa la întâlnirea restrânsă organizată de doamna Neelie Kroes, vicepreşedinta Comisiei Europene, care a dorit să discute cu reprezentanţii a doar 12 universităţi despre strategiile europene din domeniul tehnologiei. Am identificat cu această ocazie oportunităţi de finanţare de către Comisia Europeană a unor proiecte derulate de UVT şi am stabilit contacte cu reprezentanţi ai lumii universitare”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont