Studenţii Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca refuză să mai folosească unul dintre cardurile pe baza cărora primesc diverse reduceri, deoarece, susţin ei, acesta le-ar fi fost impus. Aceştia cer ca Omnipass-ul să nu mai fie obligatoriu la cazarea în cămin, cum a fost anul trecut.
studentii ubb cluj nu mai vor cardul omnipass.

„Cardurile studenţeşti, luate ca o facilitate în general pentru comunitatea studenţească sunt un lucru bun şi ar trebui să existe fără niciun fel de discuţie, atâta timp cât nu este încălcată libertatea de a alege a fiecărui student în parte. Nu credem că ar trebui să existe obligativitatea ca unul dintre carduri să devină mandatoriu ca legitimaţie de cămin. Organizaţia va avea o poziţie publică legată de această problemă”, a declarat Daniel Cruceriu, vicepreşedintele Organizaţiei Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai (OSUBB).

Pe de altă parte, reprezentanţii Universităţii Babeş-Bolyai susţin că studenţii nu trebuie să deţină obligatoriu cardul Omnipass. „Pentru cei care nu vor să şi-l achiziţioneze, universitatea oferă oricum legitimaţii de cazare, pe baza cărora studenţii au dreptul să intre în cămine, au facilităţi la bibliotecă, deci nu este o obligaţie să îşi cumpere Omnipass-ul”, declară purtătorul de cuvânt al UBB Cluj, Laura Irimieş.

Părerile studenţilor clujeni sunt împărţite. „Nu mi se pare că ar fi o chestiune greşită, pentru că nu durează foarte mult, atunci când te cazezi în cămin, practic e o treabă de 5 secunde. Ai cardul de cămin cu care ai acces şi în cămine, poţi să îţi faci şi abonament gratuit la autobuzele din oraş”, spune o studentă. Un alt tânăr îşi exprimă dezacordul. „Dacă vrei să îţi faci Omnipass-ul este în regulă, la fel cum e în regulă să îţi faci şi Stud Card-ul, dar ele au fost create tocmai să poţi să alegi, opţional”, spune acesta.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont