Pentru al treilea an consecutiv, Transylvania College, singura școală din România acreditată pe curriculum românesc și curriculum Cambridge, organizează la Cluj Tabăra Americană de Mindfulness și Leadership, activitatate la care iau parte aproximativ 60 de elevi. La această ediție, participanții vor fi consiliați de către Alex și Andrew Walworth, doi jurnaliști americani cu o experiență de peste 25 ani în presă scrisă și televiziune. Cele două ediții ale taberei de anul acesta, demarate pe 16 iulie, se desfășoară în complexul educațional Village on the Hill din Stațiunea Muntele Băișorii, și se vor încheia pe 30 iulie.

La momentul actual, cei doi jurnaliști conduc împreună compania Grace Creek Media, o multi-platformă de producție media care generează programe pentru Discovery și History Channel. De asemenea, înainte de a porni propriul business, cei doi au activat tot în industria de media, Alex având o experiență de peste 25 ani în jurnalism politic în cadrul CNN, PBS (Public Broadcasting System) și Associated Press, dar și ca strateg în comunicarea pentru Biblioteca Prezidențială a lui George W.Bush.

Scopul principal al acestei tabere este acela de a insufla copiilor dorința de a se cunoaște pe sine și între ei, de a-și identifica pasiunile în mod natural, învățând totodată să comunice fără gadget-urile de ultimă generație și să adere la un stil de viață sănătos și activ. De asemenea, în fiecare zi, elevii cu vârste cuprinse între 12-16 ani iau parte la workshop-uri creative, menite să-i învețe principiile cheie ale leadership-ului, având la bază cartea „The Seven Habits of Leadership”, semnată de Stephen Covey.

„Activitățile de leadership au devenit deja o tradiție în cadrul instituției noastre, având în vedere adoptarea programului Leader in Me, care le oferă elevilor posibilitatea de a se înarma cu abilitățile de care au nevoie în secolul 21, pornind de la o premisă puternică – că fiecare copil are capacități unice și poate ajunge un lider. Prin intermediul acestei tabere, însă, ne adresăm nu doar elevilor noștri, ci și altor copii care vor să-și însușească obiceiurile ce stau la baza viitorilor lideri”, a declarat Ruxandra Mercea, Director Executiv Transylvania College.

Astfel, pe perioada taberei, din 16 iulie în 30 iulie, abilitățile de leadership sunt puse zilnic în practică într-un mod creativ, prin drumeții, învățarea tehnicilor de supraviețuire, improvizații, sport, jocuri de tabără și activități de exersare a discursului public. De asemenea, reprezentata școlii a completat că elevii proveniți din București, Cluj, Timișoara, dar și Germania, vor învăța să gătească sănătos și își vor îmbogăți cunoștințele despre jazz sau hip-hop.

„Suntem onorați de această invitație și mândri că avem șansa de a oferi din experiența noastră unor tineri pasionați, dorinici de a învăța și de a se face remarcați în viitor. Din punctul nostru de vedere, leadership-ul este o abilitate ce se formează prin educație și întâmplări care ne scot din rutina zilnică, adică întocmai ceea ce Transylvania College promovează în cadrul acestei tabere”, au explicat Alex și Andrew Walworth.

Tags:
1 Comentariu
  1. Autor
    Student pe net 8 ani în urmă

    o tabara interesanta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont