Cazarea studentilor in caminele Universitatii Babes-Bolyai: Vezi numarul de locuri si tarifele

In aceasta dimineata au inceput cazarile studentilor in caminele Universitatii Babes-Bolyai.

Sute de studenti din primul si al doilea an de facultate au venit sa isi ia in primire camerele de camin Universitatii Babes-Bolyai. Acesti au ajuns inca din primele ore ale diminetii, dar cazarile progreseaza lent, solutionandu-se cate 10 cereri pe ora. Astfel, studentii veniti la cazare vor fi nevoiti sa astepte astazi multe ore. Succes baieti!

9000 de cereri de cazare la doar 6000 de locuri disponibile in camine

Conform conducerii universitatii, exista 9.000 de cereri de cazare, si numai 6.000 de locuri de cazare pentru studenti, ceea ce inseamna ca nu vor avea loc de cazare aproximativ 3.000 de studenti. O situatie foarte trista…

Zi lunga pentru studentii care au venit sa-si ia in primire camerele din camine.

Campusul din Hasdeu a fost astazi neincapator pentru sutetele de boboci si studenti de anul 2 care au venit sa-si ocupe camera in unul din cele 16 camine ale Universitatii „Babes-Bolyai”. Ca in fiecare an, multi vor ramane fara loc de cazare. Universitatea pune la bataie 6000 de locuri, insa au fost depuse peste 9000 de cereri.

Lupta stransa pentru locurile din camine

Inca din primele ore ale diminetii, pe aleile din Hasdeu nu mai aveai loc sa arunci un ac. Studentii din anii intai si doi, din toate colturile tarii, au venit sa prinda un loc bun intr-unul dintre caminele Universitatii. Bataia este cu atat mai stransa cu cat tarifele la cazare nu s-au schimbat de anul trecut.

Care sunt tarifele de cazare in caminele Universitatii „Babes-Bolyai”?

Pentru un loc intr-o camera cu 5 paturi un student va scoate din buzunar 80 de lei, iar intr-o camera cu 2 paturi , 150 de lei.

„Avem aproximativ 6000 de locuri pentru studenti. La nivelul facultatilor de obicei acoperim in procent de peste 70 % cererile. Repartizarea se face pentru studentii de la orice nivel de studiu. Avem locuri si pentru studentii de la nivel licenta si pentru cei de la master si doctorat, dar avem locuri alocate si pentru cei care au anumite probleme sociale”

declara Andrei Ciubuc, prefectul studentilor din UBB .

Caminele arata foarte bine

Insa pentru unii asteptarea a meritat. Au ramas placut impresionati de ce au gasit in camin, asa ca au uitat de orele petrecute la cozi interminabile.

Multi studenti insa vor ramane pe dinafara. Desi sunt disponibile 6000 de locuri in caminele Universitatii „Babes-Bolyai”, solicitarile inregistrate in acest an ajung la 9000, spun reprezentantii institutiei. Exista insa solutii, sustin studentii cu „vechime” in campus. Pretul unui loc in camin cumparat pe „sub mana” este de 200-300 de euro, sustin studentii.

Joi si vineri e randul studentilor din anii trei si patru, dar si al masteranzilor si doctoranzilor sa-si gasesca un loc de cazare in campusul Hasdeu.

Urmatoarea etapa de redistribuiri va fi luni, iar incepand de marti sau de miercuri, in functie de facultate, cum reusim sa lucram la lista sa reuseasca sa se cazeze si studentii care au primit locuri in urma redistribuirilor.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont