Băncile din România vin cu o soluţie pentru tinerii care studiază la facultate şi au un loc de muncă, însă nu dispun de suficiente resurse materiale pentru a-şi realiza obiectivele propuse. Acestea oferă noilor generaţii credite şi carduri pentru diferite necesităţi. De exemplu, prin programe gen „Work&Travel”, se asigură finanţarea cheltuielilor din timpul studiilor sau cumpărarea materialelor necesare activităţilor universitare. Site-urile băncilor au pagini speciale cu produse dedicate tinerilor, însă realitatea este mai dură şi există multiple criterii pentru a face o bună „afacere” cu banca.

Raiffeisen Bank vine cu produsul Studentcard. Achiziţia cardului bancar dedicat studenţilor nu costă nimic, are zero comisioane pentru întreţinerea contului şi servicii gratuite pentru internet banking. De asemenea, Banca Piraeus oferă un pachet promoţional care are incluse mai multe servicii. Cu ajutorul pachetului, studenţii pot avea card pentru bursă, salariu sau bani de la părinţi, plus un cont de economii, care va conţine o dobândă anuală de 1,6 la sută. Comisionul pentru administrarea contului este de zero lei, dar serviciul de internet banking are o taxă de 1 leu pe lună. La fel, OTP Bank are un card special pentru cei care studiază la facultate. De data aceasta este vorba despre Universitatea Sapientia din Târgu Mureş. Cardul este disponibil studenţilor şi profesorilor care activează la instituţia respectivă, are ataşat un cont de economii, poate fi utilizat atât naţional, cât şi internaţional, iar taxa de administrare este zero.
Programe de practică

Banca Comercială Română (BCR) le oferă tinerilor posibilitatea de a-şi începe cariera în domeniul financiar prin diferite programe. Studenţii pot efectua practică, pot afla cum e să munceşti în echipa de Audit Intern din BCR, pot fi recrutaţi în programul de internship plătit sau pot experimenta cum e să lucrezi în vânzări, într-un post part-time. Toate detaliile referitoare la programe se găsesc pe site-ul bcr.ro.

Credite pentru studenti

BRD oferă trei tipuri de credite destinate studenţilor: creditul „Work&Travel”, creditul „10” şi creditul pentru studii. Pot obţine creditul „Work&Travel” doar cei care au între 18 şi 29 de ani, indiferent dacă sunt nu angajaţi, dacă prezintă la bancă, drept garanţii, venitul părinţilor sau o ipotecă imobiliară. Acest credit se oferă exclusiv tinerilor implicaţi în programul „Work&Travel” în SUA sau Europa. Suma împrumutată poate ajunge la 3.000 de euro şi acoperă cheltuielile pentru transport, viză şi bani de buzunar. Creditul „10” finanţează cheltuielile din timpul studiilor, precum precum achiziţionarea unui calculator sau a unei imprimante, cumpărarea cărţilor şi plata chiriei. Împrumutul se face pe o perioadă de cel mult zece ani, iar suma poate ajunge până la 12.000 lei.

O altă bancă din România ce le oferă studenţilor finanţare, rambursată prin creditul „Gaudeamus”, este Banca Transilvania, care împrumută până la 150.000 euro, pentru o perioadă de zece până la 20 de ani. Creditul poate fi obţinut numai cu o garanţie constând într-o ipotecă imobiliară. Conform datelor afişate pe pagina de internet a băncii, titularul creditului „Gaudeamus” poate fi studentul care are un loc de muncă sau părintele acestuia, în cazul în care solicitantul nu este angajat în câmpul muncii.

Trebuie menţionat faptul că suma unui împrumut de la bancă poate varia în funcţie de vârsta solicitantului, studiile acestuia, salariul şi bunurile materiale de care dispune. Aceleaşi criterii sunt valabile şi atunci când se stabilesc rata şi dobânda anuală efectivă. Condiţiile sunt prezente şi la alte bănci din România, indiferent de tipul creditului acordat.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont