Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat proiectul ,,Parteneriat între generaţii”, prin care municipalitatea va acorda burse de studiu şi vouchere pentru achitarea chiriei tuturor studenţilor care îngrijesc vârstnici sau fac meditaţii gratis cu elevii de gimnaziu sau liceu.

Studenţii interesaţi să primească această bursă trebuie să descarce formularul de înscriere de pe site-ul Primăriei Generale a Capitalei, iar după completare să îl transmită la adresa de email parteneriatintregeneratii@pmb.ro.

Consilierii Generali ai Capitalei au aprobat cu 32 de voturi pentru, 10 abţineri şi cinci împotrivă iniţierea şi pregătirea implementării programului ,,Parteneriat între generaţii” în Municipiul Bucureşti, prin care studenţii vor primi vouchere de achitare a chiriei sau burse pentru a-şi cumpăra cărţi sau a participa la studii, condiţia fiind ca tinerii să sprijine un vârstnic sau o familie de vârstnici, ori să acorde benevol meditaţii elevilor de liceu sau gimnaziu.

„Prin programul ,,Parteneriat pentru generaţii în municipiul Bucureşti” se doreşte crearea cadrului juridic pentru ca persoanele vârstnice, peste 63 de ani, care locuiesc singure ori cu soţul sau soţia, au un apartament în proprietate care nu e clasificat în categoria I de risc seismic, nu se află în litigiu şi oferă condiţii decente de locuire (baie şi bucătărie) să poată lua în chirie tineri cu vârste până în 26 de ani, care frecventează cursurile unei facultăţi din Bucureşti, la zi, au media peste 8 şi nu au obţinut un loc de cazare în căminul studenţesc, Municipiul Bucureşti asigurând resursa financiară necesară pentru plata unui cuantum al chiriei studentului la un preţ echivalent cu preţul pieţei pentru plata acesteia. Studenţii vor primi, de asemenea, un voucher pentru a acoperi pentru a cumpăra manuale şi pentru o alimentaţie sănătoasă. În plus, studenţii vor putea face meditaţii cu elevii, sau să îi acompanieze la diverse activităţi extraşcolare, pentru a beneficia de aceste burse oferite de Municipalitate”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că acest program se adresează tuturor studenţilor care doresc sa beneficieze de o bursa din partea Primăriei Municipiului Bucureşti în schimbul unei prestaţii sociale.

„Bursa are o valoare de 500 de lei pe luna, iar bugetul total estimat va putea să fie estimat abia după primirea tuturor aplicaţiilor. În Capitală sunt 170.353 de studenţi, la stat 130.475, în mediul privat 31.878. Propunerea a venit din partea asociaţiilor de studenţi, de a fi sprijiniţi de către municipalitate pentru depăşirea unor probleme financiară. În perioada următoare voi veni cu o iniţiativă prin care studenţii vor putea să beneficieze de o bursă pentru achiziţia de cursuri, participarea la anumite cursuri de formare profesională, ce va fi supus pe ordinea de zi la o altă şedinţă de Consiliu”, a declarat Gabriela Firea.

Totodată, Primarul General a precizat că municipalitatea a încheiat parteneriate cu toate Universităţile din Bucureşti, iar fiecare unitate de învăţământ superior va verifica dacă studenţii ce aplică pentru primirea acestor burse îndeplinesc condiţiile de studiu impuse, astfel încât să se evite posibile tentative de fraudare

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont