Facultatea de Transporturi  – Politehnica Bucuresti

Facultatea de Transporturi

Facultatea Transporturi are o tradiţie de peste 50 de ani.

In 1948 s-a infiinţat Facultatea de Căi Ferate. Un an mai tarziu se infiinţează Institutul de Căi Ferate, iar in 1953, in cadrul Facultăţii de Electronică funcţionează Catedra şi Specializarea Centralizări şi Semnalizări Feroviare (ulterior Telecomenzi Feroviare).

 

Facultatea pregăteşte absolvenţi in patru specializări pentru studii aprofundate (Economicitatea şi securitatea autovehiculelor, Vehicule feroviare pentru mari viteze, Logistica transporturilor şi Sisteme telematice pentru transporturi) şi in specializarea Transport şi trafic urban, la cursuri de master (cu durata de 2 ani).
In facultate este organizată şi pregătirea prin doctorat, sub conducerea a şase profesori.

Absolvenţii Facultăţii Transporturi au competenţe in concepţia, construcţia şi exploatarea vehiculelor rutiere şi feroviare, trafic şi siguranţa circulaţiei, managementul transporturilor, legislaţie in transporturi, electronică şi telecomenzi in transporturi, sisteme inteligente de transport etc. Echilibrul intre pregătirea fundamentala tehnica generală şi de specialitate a creat posibilităţi de afirmare a profesionalismului absolvenţilor facultăţii şi in alte sfere ale activităţii economico-sociale: administraţie publică, comerţ, asigurări, expertize tehnice etc. Calitatea pregătirii profesionale in concordanţă cu cerinţele pieţei forţei de muncă a făcut ca marea majoritate a absolvenţilor facultăţii să işi găsească in scurt timp loc de muncă.

Numărul studenţilor din facultate este de circa 2300.

Cadrele didactice, studenţii şi personalul tehnic auxiliar desfăşoară activităţi de cercetare ştiinţifică in cadrul catedrelor de specialitate şi al centrelor de cercetare de pe langă aceste catedre, concretizate in contracte de cercetare, articole şi comunicări. Facultatea organizează, incepand din 1982, sesiunea ştiinţifică „Economicitatea, securitatea şi fiabilitatea autovehiculelor” devenită o manifestare europeană de referinţă in randul specialiştilor din acest domeniu şi a organizat numeroase alte manifestări ştiinţifice de prestigiu.

Date de contact – Facultatea de Transport

Adresa: Splaiul Independentei 313, cod postal 060042, sector 6, Bucuresti, Corp JA 003

E-mail: cma@eltrans.pub.ro

Telefon: +4021-402 95 68 / +4021-402 95 69

Website: transport.pub.ro

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont