Care sunt beneficiile carnii de porc?

Carnea de porc : pareri pro si contra

Sursă de proteine

În stare naturală, carnea de porc este săracă în clorură de sodiu şi are un conţinut bogat de proteine. 100 de grame de carne de porc oferă aproximativ jumătate din necesarul zilnic de proteine a unui adult.

Sursă de grăsimi nesaturate

Carnea de porc conţine mai multe grăsimi nesaturate decât saturate. Vestea bună este că grăsimile nesaturate sunt considerate grăsimi bune deoarece organismul are nevoie de ele, dar singur nu şi le poate produce.

Sursă de acid linoleic.

Studiile au demonstrat că acidul linoleic poate furniza protecţie împotriva unor forme de cancer şi a unor afecţiuni cardiace, datorită proprietăţilor antioxidante.

Sursă de fier

Conţinutul în fier al cărnii de porc nu este de neglijat. O porţie de 100 de grame de carne de porc ne asigură 15% din necesarul zilnic de fier.

Sursă de zinc

Doar 100 de grame de carne de porc ne asigură 30% din necesarul zilnic de zinc. Este adevărat că nu doar carnea de porc conţine zinc. Medicii ne recomandă să nu excludem carnea din alimentaţie, indiferent de tipul ei, deoarece putem ajunge la deficienţe de zinc.

Riscuri pentru sănătate

Creşterea nivelului colesterolului

Dacă consumăm doar carnea de porc grasă să nu rămânem surprinşi de valorile mărite ale colesterolului.

Riscuri cardiovasculare

Orice aliment prea gras, consumat frecvent, poate constitui un risc pentru organism. Carnea de porc, în special cea cu grăsime, poate sta la baza unor boli cardiovasculare grave.

Risc de infecţie cu trichineloză

La nivel mondial, în ultimii 10 ani, numărul de cazuri de trichineloză a scăzut datorită faptului că există un control mai eficient asupra tuturor celor care o comercializează. Din păcate, în România, numărul afecţiunilor provocate de infecţia cu trichineloză a crescut în ultimii ani. Sfat: Nu cumpăraţi carne de porc fără aviz sanitar.

Risc de teniază

În cele mai grave cazuri, teniaza poate provoca ocluzie intestinală. Carnea nepreparată sau insuficient preparată poate constitui un risc de infectare cu teniază. Sfat: Gătiţi cât mai bine preparatele din carne de porc.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont