Agenţii imobiliari sfătuiesc tinerii care din toamnă încep cursurile universitare să-şi caute chirii încă de acum pentru a scăpa de aglomeraţie, dar şi fiindcă este o perioadă în care se poate negocia preţul.

Tinerii care din toamnă revin la Iaşi pentru a studia pot profita de ultima lună de vară pentru a-şi găsi o chirie rapid şi mai ieftin. Specialiştii susţin că această perioadă este „moartă” pe piaţa imobiliară şi că cei interesaţi să închierieze o locuinţă o pot specula pentru a negocia preţul. Deşi costurile nu sunt cu mult mai mici decât în septembrie-octombrie, 10%-15%, s-ar scuti vizibil efortul.

„Contrastul este între tarifele percepute pentru Independeţei şi restul oraşului. Se cer aceleaşi chirii cam în toate cartierele. Nu mai diferă ca înainte. Pentru Independenţei însă tarifele sunt vizibil mai mari, iar aici se închiriază în special studenţilor străini de la Universitatea de Medicină şi Farmacie, care plătesc mai mult pentru a fi aproape de facultate”, explică agentul imobiliat Tudor Stoica.

Chiriile percepute pentru o garsonieră

Centru-Independenţei: 250 de euro

Podu Roş, Tătăraşi: 120 de euro-130 de euro

Alexandru, Dacia, Mircea: 120 de euro

Chiriile percepute pentru un apartament cu două camere

Centru, Independenţei: 350 de euro-400 de euro

Podu Roş, Tătăraşi:200 de euro-250 de euro

Alexandru, Dacia, Mircea: 200 de euro.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont