Ce este WikiLeaks

WikiLeaks este o organizatie fara scop lucrativ internationala care publica documente care nu sunt destinate publicului, provenite din scurgeri de informatii, in general din surse anonime.

Situl sau web, lansat in 2006, apartine The Sunshine Press.  Ca urmare a scurgerii acestor informatii top secrete cei de la WikiLeaks sunt mai populari de 3 ori mai mult ca popularul site Wikipedia. La un an de la înfiinţarea sa în decembrie 2006, WikiLeaks declara că baza sa de date conţinea peste 1,2 milioane de documente. Ei doresc sa demonstreze ca nimic nu va ramane secret pentru o eternitate.

Organizaţia declară că a fost înfiinţată de dizidenţii chinezi, jurnalişti, matematicieni şi programatori din SUA, Taiwan, Europa, Australia, şi Africa de Sud. Articolele din ziare şi din revista The New Yorker spun că directorul său este Julian Assange, un activist pe internet australian.

Situl şi proiectul au fost secrete până cînd existenţa lor a devenit publică într-un articol din ianuarie 2007 cînd WikiLeaks a invitat editorul Secrecy News să facă parte din comitetul de decizie.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont