Ce ai schimba tu ca lumea in care traim sa devina ideala?

Lumea ideala pe care ne-o dorim este un vis cat se poate de indepartat. Un simplu motiv ar fi ca lumea noastra ideala s-ar putea sa nu coincida cu lumea ideala a altora, asadar n-am avea cum sa-i impacam pe toti.

Probabil ca o lista de lucruri care ne nemultumesc in viata se poate intinde pe mai multe pagini sau, dimpotriva, cateva asemenea elemente cu greu ar putea fi gasite. In doar doua minute de discutii cu colegele, am identificat imediat trei bile, nu prea albe, care stau in calea lumii ideale:

Silueta ideala. Indiferent ca ne dorim kilograme in minus sau in plus (sunt si femei care doresc asta!) ori corpul altfel modelat, putine suntem 100% multumite de aspectul fizic.
Intr-o lume ideala:
dietele ar dura doar o zi-doua,
dupa trei sedinte de fitness muschii s-ar tonifia si s-ar pastra asa vreme indelungata fara alt efort din partea noastra,
ne-am delecta cu mancarurile cele mai gustoase fara se ne mai gandim la calorii si E-uri

Transportul in comun. Autobuze (& co.) arhipline si astepti cat o repriza de meci (volei, handbal sau fotbal, dupa cum se nimereste) in statie cu ochii plini de speranta in zare. Cat despre modul in care folosesc aceste utilitati publice unii dintre concetatenii nostri, mai bine sa nu amintim.
Intr-o lume ideala:
durata de asteptare in statii s-ar adapta la cerintele fluxului de calatori, dar nu ar depasi 3-5 minute,
oamenii ar fi politicosi (calitate care s-ar pastra si in alte domenii, ca doar de aceea vorbim de o lume ideala) si nu s-ar buluci disperati sa prinda un loc liber pentru ca ar avea suficiente la dispozitie,
nu te-ar mai inghionti nimeni,
n-ar mai trebui sa concurezi la vreo disciplina olimpica de genul „balans liber cu greutati in maini si cu sprijin usor intr-un picior”.

De fapt, constat ca, daca doar prima conditie ar fi indeplinita, aproape toate celelalte inconveniente ar disparea ca prin minune.

Orasul. Cat ne-ar fi de draga localitatea de resedinta, de multe ori nervii nostri sunt supusi la probe de tarie. Cum locuiesc in cetatea de scaun a tarii ( in capitala, adica), leitmotivul sunt gropile si multele denivelari de pe carosabil si trotuare. Apoi ar mai fi poluarea si praful care ne pudreaza cu darnicie incaltarile, desi remarcam eforturile edililor de a face curatenie. Si, revenind la politetea si manierele oamenilor, hartiile si diversele resturi menajere sunt in continuare aruncate pe jos, desi nu te poti plange de lipsa cosurilor de gunoi.
Intr-o lume ideala:
strazile si trotuarele ar fi netede si line ca-n palma,
aerul ar fi curat si ar mirosi a proaspat,
ne-am lustrui incaltamintea doar o data pe saptamana,
toate ambalajele, hartiile si deseurile ar fi aruncate aruncate la cos, in containere separate pentru a putea fi reciclate,
oamenii ar merge mai linistiti pe strada, fara sa mai ai impresia ca parca toti alerga in acelasi moment ca sa nu piarda sansa vietii lor.

Probabil, chiar si numai la aceste trei exemple, ar mai fi si alte elemente care ar contribui la o lume ideala. Te invit insa pe tine sa visezi in continuare si sa ne dai alte repere care, o data schimbate, ar putea duce la o lume ideala. Asa cum o vezi tu.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont