In Romania, studentii cauta sa obtina atat o diploma recunoscuta international, cat si un loc de munca bine platit si o cariera de succes.

Toate acestea presupun imbinarea unei pregatiri teoretice cu o experienta practica pe piata muncii.

In majoritatea cazurilor, sistemul de invatamant traditional poate acoperi doar nevoia de informatii teoretice. De aceea, tinerii romani cauta mijloace suplimentare de a acoperi golul pe care il au la capitolul “experienta”.

In ultimii ani, o oportunitate noua castiga din ce in ce mai multa popularitate in randul tinerilor: scolile de afaceri. Un astfel de exemplu este CEFORA Business School, un sistem unic de invatamant in alternanta, preluat dupa model francez.

Aici, tinerii au posibilitatea de a participa la programul de 3 ani CEFORA BUSINESS SCHOOL pentru Responsabil Afaceri Comerciale si Marketing International (Bac+3).

In primii 2 ani, studentii CEFORA vor beneficia de cursuri teoretice de specializare gratuite (2 saptamani/luna) si un program de 8h/zi practica remunerata (2 saptamani/luna) in cadrul departamentului de vanzari al unei companii gazda, precum BIC, Sephora, Michelin, Orange, Cora sau BRD.

In perioada de specializare, studentii vor indeplini sarcini specifice nivelului entry-level si treptat sarcini specifice nivelului middle management.

Anul al 3-lea de studii este la distanta, pe o platforma e-learning, cu doar 2 saptamani de seminarii cu prezenta obligatorie.

De altfel, studentii care au absolvit deja 2 ani de studii universitare economice, pot urma al III-lea an la CEFORA ca Responsabil Afaceri Comerciale si Marketing International.

Diploma obtinuta este recunoscuta international si dublu certificata de catre grupul ESA Paris – una dintre cele mai renumite scoli de afaceri din Franta – si de catre CEFORA.

Detaliile despre noua inscriere din toamna de la CEFORA Business School pot fi gasite pe site-ul scolii.

Asadar, pentru a imbina cat mai eficient studiile si obtinerea unui loc de munca care sa te propulseze in cariera, exista varianta unei scoli de afaceri.

 Aceasta modalitate de pregatire pare a fi din ce in ce mai mult atat pe placul tinerilor nemultumiti de invatamantul superior, cat si pe placul companiilor multinationale care prefera sa-si pregateasca angajatii pentru a face performanta intr-un mediu competitiv.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont