Pâinea este alimentul de bază produs prin coacerea aluatului obținut din făină amestecată cu apă și drojdie, adăugându-se de la caz la caz diferiți ingredienți în funcție de categoria pâinii obținute.

„Indiferent de dorinţele pe care le avem organismul trebuie să primească anumiţi nutrienţi. Renunţând la o serie de alimente nu mai beneficiem de vitamine, de sărurile minarele. Chiar dacă într-o săptămână nu se întâmplă nimic, efectele pe termen lung se vor observa mai târziu. Ce ne facem cu poluarea, microbii care ne inconjoară dacă refuzăm să îi acordăm organismului ce îi trebuie pentru a funcţiona corespunzător. Dăm jos kilogramele şi ajungem să ne îmbolnăvim”,

atrage atenţia doctorul.

Importanta painii in alimentatie

Persoanelor care doresc să slăbească le este recomandat să renunţe la ideea de a slăbi foarte mult într-un timp scurt şi să îşi formeze un stil de viaţă sănătos.

Ce trebuie să mâncăm?

La baza unei alimentaţii sănătoase stau cerealele, legumele, fructele, dar şi lactatele cu un nivel redus de grăsime. De asemenea, dintr-o dietă sănătoasă nu trebuie să lipsească carnea slabă precum cea de pui sau de peşte datorită faptului că este o sursă importantă de proteine şi de fier.

Doctorul Maria Niţescu spune că aceste alimente şi grăsimile vegetale care aduc aportul de acizi vegetali necesari organismului sunt elementele esenţiale într-un stil de viaţă sănătoas.

Ea recomandă ca în timpul unei diete să nu se renunţe la aceste alimente sănătoase din dorinţa de a slăbi. Deşi foarte multe persoane cred că pâinea îngraşă şi renunţă la ea când doresc să scape de kilogramele în plus, doctorul spune că pâinea trebuie să fie la baza alimentaţiei oricărei persoane.

„Experţii americani recomandă ca o persoană cu activitate fizică moderată să consume nouă porţii de cereale pe zi. Pâinea face parte din acestă categorie de cereale. O porţie înseamnă o felie de paine, deci aproximativ 200 de grame pe zi. Trebuie să ştim că în momentul în care consumăm o felie de pâine integrală de târâţe sau cu seminţe primim o cantitate de glucide de care organismul are nevoie, dar şi sumplimente de fibre alimentare”

 

Doctorul adaugă faptul că fibrele alimentare joacă un rol important în orice dietă pentru că ele nu se digeră şi reduc absorbţia grăsimilor din organism.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont