Vrei sa te feresti de cancer? Consuma ciuperci! Mentine-te sanatos cu o alimentatie rationala! Un studiu recent al cercetatorilor japonezi spune ca o alimentatie care contine si ciuperci te va ajuta sa ai un sistem imunitar puternic si sa tii cancerul la distanta. Ciupercile contin anumite substante capabile sa lupte impotriva aparitiei cancerului dupa varsta de 50 de ani.
Ciuperci vs. carne
Specialistii iti recomanda sa consumi ciuperci de 3-4 ori pe saptamana. Ele pot inlocui cu succes carnea, pentru ca au foarte multe proteine. Te vor ajuta sa iti potolesti foamea pentru mai mult timp si sa nu iti ingreunezi digestia. In plus, ciupercile au si alte avantaje fata de carne: contin proteine de calitate, nu contin colesterol, sunt usor digerabile, au multe fibre, vitamine si minerale (potasiu, fier, calciu, sodiu, fosfor, zinc, B1, B2, B6, C, D, E).
Ce contin ciupercile
100 de grame de ciuperci contin doar 20 de calorii, dar foarte multi nutrienti importanti pentru sanatatea organismului tau.
100 grame ciuperci
Calorii 20
Proteine 2 grame
Glucide 2,3 grame
Grăsimi 0,5 grame
Potasiu 300 grame
Fier 1 miligram
Zinc 1 miligram
Seleniu 5 micrograme
Acid folic 40 micrograme
Vitamina B5 2 miligrame
Aportul de vitamine B este foarte benefic pentru sistemul nervos, regenerarea celulara, combaterea stresului, a depresiei si a oboselii. Iata cateva dintre proprietatile vitaminelor din complexul B:
riboflavin – pentru o piele frumoasa, sanatoasa si vedere;
niacina – pentru un sistem digestiv sanatos, pentru buna functionare a sistemului nervos;
acid pantothenic – pentru echilibru hormonal;
folate – protejarea maduvii osoase;
vitamina B6 – pentru sanatatea si regenerarea celulara;
biotina – responsabila cu arderea grasimilor.