Cald sau rece, dulce sau sarat, simplu, in prajituri, placinte sau chiar feluri de mancare, laptele este extrem de folositor organismului uman.
Atunci cand bem un pahar de lapte consumam, de fapt, 20 aminoacizi, peste 10 acizi grasi, 4 feluri de lactoze, 25 vitamine, proteine si peste 45 de elemente minerale cu impact major asupra sanatatii: oase mai tari, mai multa energie, o silueta armonioasa, si stem imunitar mai puternic, vedere mai buna si par sanatos.
Ambalat in conditii optime, laptele isi pastreaza pentru o perioada mai indelungata toate elementele nutritive atat de benefice pentru organism.
Gustul bun si valoarea sa hranitoare i-au adus supranumele de „nectar al zeilor”: o cana de lapte degresat are numai 80 calorii si contine 9 din cei 10 nutrienti indispensabili pentru o dieta echilibrata.
Din aceste motive, specialisti renumiti din nutritie, fitness si frumusete au hotarat: laptele este alimentul minune ce face miracole pentru sanatate.
Tags: calciu laptele sanatate