În primul rând încercaţi, pe cât posibil, să mergeţi la culcare şi să vă treziţi la aceleaşi ore în fiecare zi.

Ce trebuie sa faci ca sa ai un somn linistit?

– Creaţi-vă un ritual propriu înainte de culcare care să includă câteva activităţi ce vă fac plăcere şi vă relaxează: citit, masaj.

– Nu consumaţi alcool, cofeină, ceai verde ori tutun cu câteva ore bune înainte de somn. De asemnea, evitaţi mesele copioase seara.

– Încercaţi să vă treziţi dimineaţa fără ajutorul alarmei. Dacă reuşiţi, acest lucru vă poate confirma că v-aţi odihnit suficient.

– Fă exerciţii fizice. Activitatea fizică regulată, mai ales exerciţiile de aerobic, vă pot ajuta să adormiţi mai uşor iar somnul va fi mult mai odihnitor. In orice caz să nu faceţi exerciţii fizice cu mai puţin de două ore inainte de culcare. Exerciţiile fizice efectuate chiar inainte de culcare pot ingreuna adormirea.

– In dormitor trebuie să fie răcoare, intuneric, linişte şi comfort. Foloseşte perdele inchise la culoare, mască pentru ochi, dopuri pentru urechi şi orice alt accesoriu care să iţi creeze condiţiile care ţi se potrivesc cel mai bine!

-Dormi doar noaptea. Dormitul in timpul zilei iţi pot fura ore bune de somn din noapte. Limitează-ţi somnul de la pranz la mai puţin de o oră şi nu dormi după ora 3 PM. Dacă lucrezi noaptea, ţine perdelele trase astfel incat lumina care iţi ajustează ceasul interior să nu iţi intrerupă somnul. Dacă ai o slujbă de zi şi dormi noaptea dar tot ai probleme cu trezitul de dimineaţă, lasă perdelele netrase astfel incat să te trezească razele soarelui.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont