Termenul de grupă sanguină (sau grup sanguin) este folosit pentru a caracteriza sângele unui individ în funcție de prezența sau absența unui antigen pe suprafața eritrocitelor acestuia.

grupele sanguine

Majoritatea antigenelor de grup sanguin sunt de natură glicoproteică, oarecum stabile din punct de vedere genetic, unele fiind întâlnite la mai multe specii de mamifere în forme identice. Această trăsătură a lor poate fi invocată drept argument în favoarea unității lumii vii.
Persoanele cu grupa A sunt perfecţioniste

Le place să organizeze totul în cel mai mic detaliu, astfel încât să fie sigure că nu dau greş! Sunt cei cu grupa sanguină A. Sunt angajaţii ideali, căci dau mereu dovadă de seriozitate şi perfecţionism. Calmul este de asemenea o mare calitate a acestor persoane, fiind foarte rare situaţiile în care intră în panică.

Sunt prieteni foarte buni, căci dau atenţie nevoilor altora. Tototadă, femeile cu grupa A sunt extrem de romantice. Cât despre defecte, aroganţa, nerăbdarea şi orgoliul sunt la ele acasă. Nici la capitolul impulsivitate nu stau mai bine!

Meserii potrivite: economişti, scriitori, programatori, contabili.

Persoanele cu grupa B sunt originale

Dacă prin venele tale curge sânge din grupa B, înseamnă că eşti sociabilă şi o fire foarte originală. Persoanele cu grupa B nu se ghidează după reguli, ci ei sunt cele care le fac. Sunt recunoscuţi pentru curiozitatea lor, cât şi pentru entuziasmul cu care fac orice lucru (fie că este vorba de un proiect important, fie că este vorba despre prepararea cinei).

Datorită firii sociabile, îşi fac prieteni foarte uşor. Se adaptează foarte uşor şi dau dovadă de multă imaginaţie. O uşoară nesiguranţă de sine, impulsivitatea şi egoismul se numără printre caracteristicile negative ale acestora.

Meserii potrivite: jurnalişti, bucătari, lideri militari, stilişti.

Persoanele cu grupa AB sunt sensibile

Firi sensibile, care au înclinaţii artistice şi pentru care încrederea este pe primul loc: este vorba despre cei care au grupa AB. De asemenea, le place foarte mult să muncească şi sunt meticuloase. Te ajută cu plăcere atunci când eşti în impas. Japonezii spun că persoanele cu grupa AB sunt timide şi nu prea le place să se mute dintr-un loc în altul, fiind adeptele stabilităţii. Zgârcenia este însă cel mai mare minus al lor.

Sunt, de asemenea, persoane care au idealuri înalte, pe care reuşesc să le pună în practică. Se concentrează foarte bine, char şi în cele mai dificile condiţii.

Meserii potrivite: avocaţi, profesori, vânzători, barmani.

Persoanele cu grupa O sunt capricioase

Dacă ai grupa o înseamnă că ai nevoie de independenţă ca de aer şi te simţi incofortabil atunci când intimitatea îţi este ameninţată. Persoanele care au această grupă sunt generoase şi loiale prietenilor şi familiilor. Sunt, de asemenea, fiinţe extrem de vesele şi de optimiste, care se adaptează uşor oricărei situaţii.

Sunt întotdeauna în centru atenţiei şi au firi creative. Cât despre partea întunecată a personalităţii lor, sunt firi capricioase şi uneori neîndemânatice. Totodată, tind să fie firi delăsătoare, care au mereu nevoie să fie împinse de la spate.

Meserii potrivite: bancheri, politicieni, carieră sportivă, diplomaţi.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont