Iata ce trebuie sa faci pentru a obtine un vin fiert extraordinar:
1. Alege ingredientele
Este bine sa folosesti un vin rosu cel putin de calitate medie pentru ca bautura ta sa fie gustoasa. Poti folosi, de exemplu, un Merlot. Exista insa si posibilitatea de a pregati vin fiert din vin alb. In ceea ce priveste ingredientele, un aliment minim pe care trebuie sa-l folosesti este scortisoara. Poti adauga insa zahar, cuisoare, coaja de portocale sau anason sub forma de stelute.
2. Alege cestile
Un vin fiert reprezinta un rasfat de care toata lumea vrea sa aiba parte. Alege pentru el cesti sau cani speciale, de dimensiuni mai mari sau cu forme inedite. O alta varianta o constituie paharele cu suport si cadru metalic, care constituie un mod mai elegant de a servi o bautura calda.
3. Pune vinul la fiert
Pune vinul la fiert intr-o cratita care sa nu reactioneze chimic cu bautura (sa nu fie din aluminiu ci din otel inoxidabil). Este bine sa-l pui sa fiarba la foc mic. Vinul nu trebuie sa ajunga sa fiarba.
4. Pregateste portocala
Curata coaja de portocala cu ajutorul unei unelte de bucatarie pentru decojit cartofii sau legumele, eliminand partea albicioasa. Apasa usor pe coaja pentru a elibera aromele, apoi adauga coaja in vinul fiert. Poti sa adaugi si cativa stropi de suc de portocala. Pentru un aspect deosebit si mai multa aroma, adauga felii de portocale.
Pentru vinul alb este bine sa folosesti suc de lamaie.
5. Foloseste alte condimente
Foloseste un amestec de cuisoare, scortisoara, nucsoara, anason, cardamom si adauga-l in vin. Amesteca apoi din cand in cand. Poti, de asemenea, sa folosesti miere in loc de zahar.
Cand vinul este fierbinte si aproape de punctul de fierbere, atunci este gata si il poti lua de pe foc.
Tags: gripa raceala sanatate vin fiert