Ce boli poti sa ai daca te afli mai mult timp intr-un mediu poluat? – Cardiopatii, Cancer pulmonar, Astm,  Infecţii ale căilor respiratorii inferioare.

Efectele poluarii asupra organismului uman

Aceste boli pot avea la origine particule invizibile, fine, care poluează aerul şi care pătrund în organism. Potrivit unui amplu studiu recent al  Orga­ni­zaţiei Mondiale a Sănătăţii, efectuat în 1.100 de oraşe din 91 de ţări, reiese că poluarea atmosferi­că atinge cote periculoase pentru sănătate.

OMS estimează că două milioane de persoane îşi pierd viaţa din cauza inhalării particu­le­lor care poluează aerul. Concentraţiile de particule pe metru cub sunt îngrijorătoare, mai ales în zonele urbane aglomerate. În anul 2008, aproximativ 1,34 milioane de decese premature sunt puse direct pe seama poluării aerului. Aerul pe care îl respiră locuitorii marilor oraşe este poluat de gazele de eşapament, fumul degajat de uzine, centrale electrice care func­ţionează cu carbon.

 

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont