In legatura cu guma de mestecat au fost intotdeauna pareri pro si contra – este buna pentru albirea si curatarea dintilor, dar nu e buna pentru stomac. S-a descoperit insa o guma de mestecat „minune”, numită Vigo Beauty, conţine un cocteil de vitamine care ar îmbunătăţi aspectul părului, unghiilor şi pielii.

Guma de mestecat cu efecte benefice

Calităţile gumei de mestecat au fost puse sub semnul întrebării de o serie de nutriţionişti şi consumatori, însă producătorul Antula Healthcare, cu sediul la Stockholm, spune că produsul a fost aprobat de autoritatea europeană pentru securitatea alimentelor (European Food Safety Authority).

Un purtător de cuvânt al companiei producătoare a declarat:

Nu spunem că veţi arăta mai bine, ci că vă veţi menţine sănătatea tenului„.

În ciuda controverselor, guma de mestecat, care conţine o combinaţie de vitamine A, B1, B6, B12, C, betacaroten şi seleniu, a fost pusă în vânzare în farmacii şi supermarket-uri, în două variante – Focus şi Active.

Şi, în timp ce fiecare aromă oferă o serie de beneficii, ele nu trebuie să înlocuiască o dietă alimentară echilibrată, spun specialiştii.

Unii experţi de la administraţia naţională în domeniul alimentaţiei din Suedia au criticat aspru produsul, calificându-l drept „stupid” şi spunând că substanţele din guma de mestecat nu pot influenţa aspectul pielii în niciun fel.

Aceasta nu este pentru prima dată când este lansat pe piaţă un produs cu proprietăţi „estetice”. În 2009, a fost lansată în Coreea de Sud E-Mart For My Body, o gumă cu colagen şi vitamina C. Totodată, compania Mars a fost forţată să-şi retragă afirmaţia potrivit căreia laptele Galaxy ar îmbunătăţi aspectul pielii şi al părului persoanelor care îl consumă.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont