Ucraina declara ca va ridica, din 2011, restrictiile turistice in zona dimprejurul centralei nucleare Cernobil, deschizand oficial spre vizitare scena celui mai mare accident nuclear din istorie.

Nivelul radiatiei de fond in zona accidentului se afla inca peste normal. Totusi, desi departe de a abunda in animale si plante, viata salbatica a inceput sa reapara in zona de excludere si pomii pretind din nou suprematia asupra orasului Pripyat.

Momentan, ghizii Autoritatilor Zonale din Cernobil conduc aproximativ 20-30 de indivizi pe zi in zona de excludere pe perioada verilor. Tururile dureaza aproximativ cinci-sase ore, neluand in calcul drumul pana in capitala ucraineana Kiev. Desigur, ghizii monitorizeaza nivelurile de radiatie si stiu unde oameni pot si nu pot merge. Conform acestora, vizitatorii primesc o doza de radiatie comparabila cu cea a expunerii in cadrul unui zbor trans-atlantic.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont