Noul cod al muncii – sclavi la patroni

O veste foarte proasta pentru toti: contractul colectiv de muncă la nivel naţional, singurul document care poate să apere angajatul de abuzuri, ar putea fi eliminat dacă noua variantă a Codului Muncii va intra în vigoare.

Ultima formă a acestui act legislativ lasă la mica înţelegere dintre angajat şi angajator stabilirea unor condiţii de muncă importante cum ar fi salariul minim, coeficienţii de ierarhizare sau programul de lucru.

De asemenea, cel mai grav efect este că salariatul va putea fi concediat fără preaviz şi chiar disponibilizat fără nicio recompensă materială. Dacă până acum, la restructurarea posturilor, angajatorul era obligat prin lege să ofere ghinioştilor daţi afară salarii compensatorii, acest bneficiu ar putea să nu mai existe pe viitor.

Eliminarea contractului de muncă la nivel naţional i-a infuriat chiar şi pe sindicalişti.

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a spus că acest lucru va duce la o formă de sclavagism şi i-a îndemnat pe români să iasă în stradă pentru a se împotrivi aprobării proiectului de lege. Foarte trist, tot ce se intampla…

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont