Ce joburi doresc tinerii din Romania

Un nou sondaj ne informează în legătură cu joburile pe care şi le doresc tinerii români. Cei mai mulţi dintre ei ar vrea să fie party manageri şi inspectori de taxe. Doar 6% mai vor să fie profesori.

Care este jobul cel mai „ravnit” de tinerii romani?

Un sondaj online realizat de IVOX în perioada 24-29 iunie 2011 arată că mai mult de- o treime dintre tinerii români vor să devină manageri de petrecere. Pentru 40% dintre cei cu vârste între 18 şi 25 de ani, acesta este jobul mult visat.

Dar se pare că încă mai există în România şi tineri care-şi îndreaptă atenţia spre aşa-zisele meserii serioase. 16% dintre cei chestionaţi afirmă că-şi doresc să devină ingineri, iar 12% – economişti. Nu lipsesc nici cei cu preocupări intelectuale. 10% dintre tineri sunt tentaţi de perspectiva de a ajunge regizori, iar 9% dintre ei ar prefera să lucreze în mijlocul cărţilor, ca bibliotecari. Doar 6% dintre participanţi vor să devină profesori.

Cercetarea IVOX include şi părerile tinerilor despre muncă şi distracţie. Se pare că 43%  dintre ei cred ca românii ştiu să se distreze mai bine decât străinii şi cam tot atâţia cred că pentru români distracţia e mai important decât munca.

Cât despre jobul lor de vis, acela de party-manager, respondenţii consideră că pentru a reuşi trebuie să ştii foarte bine ce e nou în materie de clubbing, să poţi organiza o petrecere spontană şi să te pricepi la promovare. Iar pentru un super-party de nota 10 contează muzica, atitudinea celor prezenţi, calitatea DJ-ului, băuturile, designul clubului, dar şi prezenţa fetelor frumoase.

La sondaj au participat peste 1.600 de tineri din categoria de vârstă 18-25 de ani.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont