Ati auzi de tratamentul cu „botox”? Ati vrea un astfel de remediu dar nu stiti la  ce v-ar folosi?

Avantajele folosirii botox

Combate urinările dese

Toxina botulinică are utilizări şi în urologie, mai ales în cazul vezicii hiperactive şi în cistita interstiţială (vezică urinară dureroasă). Injecţiile se fac în muşchiul vezicii, obţinându-se o rărire a senzaţiei de urinare şi a pierderilor de urină (incontinenţă urinară) cauzate de vezica hiperactivă. Efectele durează până la un an, putându-se face o nouă injecţie după această perioadă. Studiile au arătat eficienţa injecţiilor cu toxina botulinică şi în hipertrofia benignă de prostată.

Promiţător în paralizia cerebrală

La copiii cu paralizie cerebrală s-au observat progrese în ceea ce priveşte capacitatea motorie după tratamentul cu toxină botulinică. Astfel de tratament se poate face copiilor înainte ca leziunile date de paralizia cerebrală să afecteze abilitatea de efectuare a mişcărilor.

Tratament pentru fisurile anale

O altă indicaţie a injecţiilor cu botox sunt fisurile anale. În acest caz, injecţiile se fac în muşchii sfincterieni, care se vor relaxa, grăbindu-se astfel vindecarea. Prin această intervenţie, se reduce contracţia musculară, tonusul muscular de la acest nivel revenind la normal după aproximativ trei luni. Prin slăbirea sfincterelor, este posibil să apară însă incontinenţa anală tranzitorie (pierderea necontrolată a materiilor fecale). Tratamentul are o eficienţă de 75 la sută.

«Blochează» apariţia migrenei

Injecţiile cu botox sunt eficiente şi în combaterea migrenei cronice. Toxina botulinică de tip A blochează neurotransmiţătorul acetilcolină, oprindu-se astfel transferul de impulsuri nervoase. Dispariţia durerilor de cap se poate observa după cel mult trei zile, efectul menţinându-se până la patru luni. Intervenţia este contraindicată în sarcină şi femeilor care alăptează. În Marea Britanie, injecţiile cu toxina botulinică au fost aprobate în tratarea migrenelor cronice.

Are efect antiperspirant

Hiperhidroza sau transpiraţia excesivă poate fi combătută cu ajutorul injecţiilor cu botox, acestea acţionând prin blocarea glandelor sudoripare. Toxina botulinică diluată se injectează sub piele cu ace foarte fine, nefiind nevoie de anestezie, iar efectele se văd după cel mult trei zile. Glandele sudoripare pot fi blocate până la opt luni.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont