Creatorul Facebook – omul anului 2010

Titlul i-a fost acordat pentru că a reuşit conectarea a mai mult de jumătate de miliard de oameni şi a creat relaţii sociale între ei.

În urmă cu aproape şapte ani, în februarie 2004, când Zuckerberg avea 19 ani şi studia la Harvard, a lansat un serviciu web numit Thefacebook.com, pentru „a conecta oamenii prin reţele de socializare în colegii”

In august 2004, Mark Zuckerberg şi trei prieteni au lansat un serviciu care permitea schimbul de date şi fişiere, denumit Wirehog. Închis ulterior pentru că se mişca încet, a reprezentat, totuşi, precursorul platformei folosite de Facebook. În 2006, Zuckerberg, Moskovitz, Eduardo Saverin şi Chris Hughes au luat îndrăzneaţa hotărâre de a refuza oferta de 1 miliard de dolari pe care Yahoo le-o făcuse pentru drepturile asupra Facebook. S-a dovedit o decizie inspirată. După momentul mai 2007, când au apărut aşa-numitele „aplicaţii sociale” în Facebook, popularizarea a atins cote globale: peste 800 de mii de utilizatori din toată lumea, în câteva luni.

Fondatorul WikiLeaks nominalizat de Times Magazine

Anul acesta, Facebook a ajuns la 550 milioane de membri. Printre nominalizaţii publicaţiei ameriane s-a numărat şi fondatorul WikiLeaks, Julian Assange.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont